Articole Caritate Organizații / Fundații creștine

Armata Salvării din Ploiești a amplasat containere pentru donații de haine: „Sunt multe familii nevoiașe...

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Armata Salvării din Ploiești a amplasat containere pentru donații de haine: „Sunt multe familii nevoiașe...

Multe familii au nevoie de ajutor constant pentru a-și putea trăi viața de zi cu zi. Armata Salvării în Ploiești sare de fiecare dată în ajutorul acestora de ani de zile.

În acest scop au fost amplasate în județ mai multe containere unde oamenii pot dona haine sau încălțăminte.

„Mergem și le golim periodic. Acum s-a defectat microbuzul, așa că mergem cu mașina mică. Le verificăm, le sortăm și apoi le împărțim.”, spune Roxana Termignone unul dintre conducătorii filialei din Prahova a organizației.

Hainele adunate în containerele amplasate pe întreg teritoriul județului nu sunt însă singurele obiecte pe care Armata Salvării le primește din donații, pentru ca mai apoi să le împartă celor care au nevoie de ele.

Obiectele de mobilier sunt iarăși foarte dorite. Cu ajutorul acestora organizația ajută familiile nevoiașe din Prahova.

La întrebarea dacă trebuie să fie noi, Roxana Termignone neagă acest lucru. „Nu. Nici într-un caz. Vă dați seama că atunci oamenii nu ar mai face donații. Noi doar îi rugăm pe cei care binevoiesc să ne ajute, să aducă lucruri care să mai poată fi folosite de alții, nu de care vor să scape. Știți, acum câțiva ani, aduceau fel de fel de nu aveam ce face cu ele. Mai mult de jumătate din ce primeam, aruncam. Acum e mai bine…”

Noi containere în județul Prahova

Până acum puțină vreme, singurele containere pentru încălțăminte și haine pe care le aveau, erau cele amplasate în curtea sediului organizației, din Ploiești, pe Strada Bănești, nr. 24.

Acum, în afară de containerul amplasat în incinta instituției, Armata Salvării mai are amplasate 2 containere, la UPG și Radio SOS, iar, de curând, a putut amplasa încă două, unul în satul Strejnicu și unul în comuna Brazi.

Deoarece au o cerere din ce în ce mai mare în cadrul programelor lor pentru deservirea socială, cât și datorită ajutorului de urgență pe care organizația îl acordă refugiaților din Ucraina, Armata Salvării intenționează să mai amplaseze încă două containere la Ploiești, prin îngăduința serviciilor abilitate.

 
„Avem 8 zile pe lună deservirea socială, unde oferim în total cam 4 tone de haine și încălțăminte lunar. Acestea doar pentru familiile nevoiașe. Separat ne ocupăm și de refugiații din Ucraina. Lor le-am dat cam 500 de kilograme de haine și încălțăminte.”, povestește Roxana Termignone.

Prin Intermediul Observatorului Prahovean, Armata Salvării Ploiești mulțumește populației din județ pentru susținerea în desfășurarea acestei activități în sprijinul celor nevoiași.

www.observatorulph.roGalerie foto