Știri externe Articole Semnele vremurilor Mapamond Creștin

Massachusetts devine al doilea oraș care recunoaște legal relațiile poliamoroase

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Massachusetts devine al doilea oraș care recunoaște legal relațiile poliamoroase
Orașul Cambridge din Massachusetts, care găzduiește Universitatea Harvard, a recunoscut oficial relațiile poliamoroase, devenind al doilea oraș din stat care hotărăște acest lucru.
 
Săptămâna trecută, Consiliul orașului Cambrigde a aprobat o ordonanță care modifică statutul existent, în așa fel încât parteneriatele domestice să nu se mai limiteze la doar două persoane.
 
Vara trecută, orașul Sommerville din Massachusetts, comunitatea la nord de Cambridge a implementat o schimbare similară.
 
În orașul care găzduiește Universitatea Harvard, un parteneriat domestic este acum definit ca o „entitate formată din două sau mai multe persoane” care nu sunt înrudite și „se consideră o familie”. Aceștia trebuie să depună o declarație de înregistrare conform căreia se află „într-o relație de sprijin reciproc, purtare de grijă și dedicare și intenționează să rămână în această relație”.
 
Noua revizuire a politicii exclude condiția de conviețuire a celor din relație și de asemenea, mai exclude o secțiune în care parteneriatul domestic trebuie să prezinte orașului dovada relației lor familiale.

„Poligamia a fost previzibilă, pentru că argumentele în sprijinul căsătoriei între persoane de același sex au avut întotdeauna implicații mai largi”, a declarat Joseph Backholm, un director al organizației activiste creștin conservatoare Family Research Council, printr-un e-mail trimis joi celor de la The Christian Post.

„Cei care luptă pentru redefinirea căsătoriei au refuzat să discute aceste implicații, pentru că erau mai preocupați de obținerea a ceea ce își doreau. Cei care au fost îngrijorați de implicațiile pe termen lung ale „căsătoriei” de același sex au fost numiți fanatici și fricoși. Se pare că acum ele sunt foarte corecte.”

Într-un tweet despre schimbarea politicii Cambridge de săptămâna trecută, Andrew Walker, un profesor de etică la Seminarul Teologic Baptist din Sud, a fost sarcastic spunând că ordonanța poliamoroasă „nu are un impact atât de mare, pentru că revoluția se câștigă prin farmec și cecuri de 1.400 dolari”, referindu-se la fondurile alocate recent de guvernul federal de stimul financiar.

Coaliția formată recent - PLAC [Polymory Legal Advocacy Coalition] – a oferit informații cu privire la schimbarea din Cambridge, declarând că ei speră ca aceasta să fie un „val de recunoaștere legală pentru familiile și relațiile poliamoroase în 2021”.

Printre cei din aflați în noua coaliție, care au lăudat măsura luată, s-au numărat și membrii ai Psychological Association’s Committee on Consensual Non-Monogamy.

Conform raportului celor de la CP din iulie 2019, nu s-a dat nicio dată cu privire la momentul în care s-a format această divizie APA. Însă există o pagină de Facebook a grupului operativ din aprilie 2018. Activitatea acestui grup APA are ca scop, în mod expres, reducerea „stigmatizării” asupra celor care implicați în relațiile poliamoroase.

Alți susținători ai schimbării au făcut comparația dintre cei care aprobă relațiile poliamoroase cu alte tipuri de familii.
 
„Familiile non-nucleare – cum ar fi părinții singuri susținuți de rude, familiile vitrege, familiile deschise spre adopție, familiile multigeneraționale, familiile cu mai multe mame și familiile poliamoroase - au schimbat imaginea societății americane, și totuși, multe dintre aceste structuri familiale nu sunt protejate sau recunoscute de lege”, a declarat Alexander Chen de la Harvard Law School LGBTQ + Advocacy Clinic.

Schimbarea politicii vine pe baza altor evoluții recente privind dreptul familiei.

Luna trecută, un judecător din California a permis tuturor celor trei membri ai unui „throuple” să fie enumerați ca părinți pe certificatele de naștere a celor doi copii.

„A fost foarte important să fim recunoscuți ca familia pe care o alcătuim și, din fericire, trăim în California, un stat care după multe eforturi, ne-a permis să facem asta, un lucru absolut uimitor”, a declarat unul dintre bărbați într-un interviu acordat unui talk-show australian.