Articole

Sali Sabri ◉ Mai este speranță pe terra...

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Sali Sabri ◉ Mai este speranță pe terra...
M-au sunat cei de la vodafone. Nu mă uită niciodată. Nu cumva să depășeasc o zi plata.

Am răspuns la telefon că așa e frumos. Dincolo de fir, o doamnă cu o voce ca din canal, mi-a spus că ea e noul meu ghid. Am salutat-o, dar nu m-a auzit. Vorbea într-una. Da' nici eu nu mă lăsam. Tot așa până când mi-a spus să răspund cu da sau nu. Abia atunci am realizat că mă cert cu un robot. Am înghețat pe loc. Mi-au fugit toate cuvintele, neuronii mei erau la alergat pe stadion. Am început să mă comport ca un robot. Cum altfel? Cu roboții mă fac robot.

Prea mulți roboți, prea multă tehnologie. Parcă și oamenii-s roboți uneori. Pe mine mă sperie. De copii numai zic; unii dintre ei se comportă de parcă ar fi într-un joc cu pistoale și săbii. Cu cât lucrurile, chestiile, gadgeturile, din jurul nostru devin mai deștepte, cu atât, noi oamenii, devenim proști, reci și fără sentimente. Poate mi se pare mie, dar am impresia că se pierd chiar lucrurile care ne deosebesc de animale.

După șocul ăsta am fugit la porumbei cu Naomi și cu Luminița. O femeie de la noi, de la biserică, ne-a văzut de la fereastra ei. A coborât la noi cu o farfurie cu sarmale. Am mâncat vreo cinci, în ciuda porumbeilor. Mă uitam la sora care ne-a adus sarmalele și aveam impresia că au sunat-o și pe ea ceva roboți și a aflat că nu mi-am plătit factura. Văzându-mă așa slab, fără factură plătită, s-o fi gândit că-s necăjit.

Nu, n-a fost așa. Ea n-are telefon și roboții nu prea dau de ea.

Mai este speranță pe terra.

Ce bine că Hristos a murit pentru oameni...

Sali Sabri