Știri externe Semnele vremurilor

Steagurile de mândrie LGBTQ nu vor fi totuși arborate pe baze militare

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Steagurile de mândrie LGBTQ nu vor fi totuși arborate pe baze militare

Decizia menține politica lui Trump, care interzice, de asemenea, în mod eficient steagurile confederate la instalațiile militare americane.

Pentagonul a declarat vineri că nu va face o excepție pentru a permite instalațiilor militare americane să arate steaguri de mândrie curcubeu în iunie, în conformitate cu o politică stabilită de fostul președinte Donald Trump care limitează tipul de steaguri care ar putea fi arborate pe baze.

La începutul acestei săptămâni, președintele Joe Biden a spus că aproape 1.500 dintre persoanele desemnate de agenția sa federală se identifică drept lesbiene, gay, bisexuale, transgender și ciudat, într-o proclamație care marchează începutul lunii Mândriei, care sărbătorește comunitatea LGBTQ.

În iulie 2020, Pentagonul lui Trump a emis o politică care autoriza doar anumite steaguri de pe instalațiile militare și a fost văzută ca o modalitate pentru secretarul apărării de atunci, Mark Esper, de a emite o interdicție de facto de a afișa steagul confederației fără să o menționeze în mod specific.

„Nu va exista o excepție făcută luna aceasta pentru steagul mândriei”, a spus purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

El a spus că decizia a fost luată deoarece o excepție ar putea deschide ușa pentru alte provocări la regula stabilită în iulie anul trecut.

„Acest lucru nu reflectă în niciun fel lipsa de respect sau admirație pentru oameni [from] comunitatea LGBTQ +, personalul din uniformă și din uniformă care servește în acest departament ”, a adăugat Kirby. „Suntem mândri de ei.”

Un studiu RAND din 2015 a constatat că 5,8 la sută dintre membrii serviciului s-au identificat fie ca lesbiene, gay sau bisexuale.

În prima zi în funcție, Biden a semnat un ordin executiv care îi îndrepta pe agențiile federale să protejeze persoanele LGBTQ în conformitate cu toate legile federale care interzic discriminarea pe criterii de sex. De asemenea, Biden a anulat interdicția persoanelor transgender care se înrolează în mod deschis și servesc în armată.

Casa Albă Biden a anulat, de asemenea, un ordin emis de secretarul de stat al lui Trump, Mike Pompeo, cu privire la arborarea steagului mândriei, iar unele ambasade americane, inclusiv în India și Australia, își subliniază sprijinul pentru persoanele LGBTQ.

Sursa

www.ziuadedolj.ro