Articole

Tony Berbece ◉ Când un singur “cap al Bisericii” a ucis mai mulți creștini decât Nero…

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Tony Berbece ◉ Când un singur “cap al Bisericii” a ucis mai mulți creștini decât Nero…
Aș vrea să realizați că cel mai mare pericol al creștinismului nu este un sistem ateist sau păgân, ci un creștinism pervertit. Timp de vreo 2 milenii Diavolul a luptat și încă luptă să mențină o “Biserică” moartă, “sinagogă a Satanei”, prin care să lupte cu orice zvâcnire de creștinism real. Astfel că Papa Alexandru al VI-lea, tatăl Lucreției Borgia, a fost un “papă” atât de rău încât persecuția adevăraților creștini, care luptau contra corupției sale, a fost dusă la un alt nivel. De exemplu un om care si-a omorât cele doua fiice a scăpat plătind 800 de ducați, iar motivația Tribunalului Papal a fost: “Dumnezeu nu voiește moartea păcătosului, ci ca el sa plătească si să trăiască!” Iar cine lupta cu această corupție din sânul așa zisei “Biserici” era ucis.

Iubirea de bani, iubirea păcatelor si iubirea de sine, cele trei iubiri care comit cele mai multe păcate, au pervertit mereu Biserica. De exemplu Wicliffe a fost un creștin eminent din Anglia, care a luptat contra tuturor lucrurilor nebiblice din Biserică, gen închinarea la sfinți, la moaște, la chipuri, contra cumpărării iertării (indulgentelor) și mai ales contra ținerii creștinilor departe de Scripturi, în ignoranță (pe vremea aceea se predica doar în latina si exista doar Biblia Vulgata în latina).

Așadar, Wicliffe a început să traducă Biblia în engleză (dura 10 luni să fie scrisă o Biblie de mână, pentru că nu exista tipar, iar azi dam 25 de lei pe o Biblie gata tiparită) si a înființat ordinul misionarilor poreclit “lolarzi”, adică “puturoși”, pentru că “biserica falsă” zicea despre ei că se ocupa cu nimicuri si că sunt niște “pierde vară”, cam cum sunt porecliți “pocăiții” azi. Însă lolarzii au dus Biblia si au citit-o în toată Anglia, generând o trezire spirituală. Atât de mult s-a înfuriat “biserica” falsă a Romei și a Angliei, încât a încercat să-l ucidă pe Wicliffe, însă n-au putut, dar după 44 de ani de la moartea sa l-au condamnat, l-au dezgropat si i-au ars oasele ca pedeapsă. Până în ziua de azi încă mai există 170 de Biblii scrise de mână din secolul acela, secolul al XIV-lea.

Ce vreau să vă spun este că Diavolul urăște Biblia, urăște ca tu să o citești si să o trăiești, urăște să fie trăită, pentru că “Evanghelia lui Hristos este puterea lui Dumnezeu pentru mîntuirea fiecăruia care crede…”(Romani 1:16). Pe Național Arena (3 mai 2024) vom dărui peste 1000 de Biblii, iar anul acesta mii vor fi dăruite la toate evenimentele noastre, știm că acest lucru îl va înfuria pe Diavol, dar nu ne lăsam bătuți pentru că mii de oameni vor fi mântuiți prin Adevăr, prin Scripturi, prin Evanghelia lui Hristos. Susține aceasta campanie!

RO08INGB0000999906461937
Asociatia Centrul Crestin Profides
C.I.F. 36766530
Codul BIC/SWIFT: INGBROBU

 
Cu prețuire,
Toni Berbece