Articole Actualitatea israeliană

Arheologii descoperă o monedă de argint rară, veche de 2.550 de ani, în Dealurile Iudeii

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Arheologii descoperă o monedă de argint rară, veche de 2.550 de ani, în Dealurile Iudeii

Arheologii israelieni au descoperit recent o monedă de argint extrem de rară, datând din perioada dominației persane pe teritoriul țării (secolele VI-V î.Hr.), într-un sit de săpături din Dealurile Iudeii, a anunțat miercuri Autoritatea israeliană pentru Antichități (IAA).

Importanța acestei descoperiri deosebite constă în modul în care aruncă lumină asupra tranziției de la utilizarea unor bucăți de metal tăiate la începuturile primelor monede bătute din lume.

Moneda în sine este de un tip foarte rar și se alătură acum unei colecții limitate de aproximativ o duzină de monede de acest tip descoperite prin săpături legale în Israel.

Această monedă este, prin urmare, o mărturie a tranziției de la utilizarea unor piese de argint și de aur simplu tăiate și cântărite, precum șechelii folosiți pe vremea lui Avraam (Geneza 23:16) și a regelui David (2 Samuel 24:24), la monedele bătute pe care le cunoaștem până astăzi.

Este, de asemenea, o dovadă că Țara Sfântă a fost întotdeauna un loc de trecere important pentru comerț, încă de la primele monede bătute acolo.

Pe lângă moneda rară, arheologii au scos la iveală o clădire și mai veche din perioada primului templu și o greutate de șechel, care atestă din nou prezența comerțului și a schimburilor comerciale.

Detalii aici:Arheologii descoperă o monedă de argint rară, veche de 2.550 de ani, în Dealurile Iudeii

 

Abonează-te la canalul nostru YouTube | www.youtube.com/OxentiaTourism

Website | www.oxentiatourism.com

Blog | www.oxentiatourism.com/blog

Twitter | www.twitter.com/Oxentia_Tourism

 

Cu aleasă prețuire,

Oxentia Tourism - ghidul de succes în calatoria ta

Principiile Oxentia Tourism: Siguranța, Calitatea, Încrederea

Viziunea Oxentia Tourism: Ne dorim să fim ghidul de succes în călătoria ta plină de experiențe frumoase

www.oxentiatourism.ro | www.oxentiatourism.com |