Articole Semnele vremurilor

O pată rușinoasă pe trupul Bisericii: Pastorii globaliști

elefant.ro%20
evomag.ro%20
O pată rușinoasă pe trupul Bisericii: Pastorii globaliști

Unii dintre ei au avut har, inspirație și talent nativ sau au trudit din greu și, în cele din urmă, și-au văzut visul împlinit: au devenit pastori.

Altora, chiar dacă n-au visat să ajungă pastori și nici n-au dovedit calitățile celor de mai sus, li s-a creat “culoar”, fie pe filiera tată-fiu, fie prin diverse intervenții și recomandări binevoitoare.

Și unii și alții, adică atât cei “cu chemare” cât și cei cărora li s-a creat “culoar”, au fost cel puțin conștientizați, dacă nu convinși că principala menire a profesiei lor este proclamarea curată a Evangheliei în acest veac întunecat, cu toate implicațiile care însoțesc sau decurg din această slujire.

Atât cei care au absolvit un institut teologic, cât și cei ordinați direct pentru statutul de pastor, măcar și pentru faptul că altfel n-ar fi reușit să supraviețuiască, și-au luat în serios vocația de pastor și rolul de lider peste biserica locală, încercând să-și aducă în mod vizibil aportul la lărgirea Împărației lui Dumnezeu în aceasta lume.

Unii dintre ei, de teama de a nu-și dezamăgi biserica care i-a angajat trudesc în fel și chip până la epuizare, iar alții au ales să depășească orice impediment și să planteze o nouă biserică.

Desigur, slujba lor este laudabilă, adică și unii și alții merită din plin toată aprecierea și sprijinul credincioșilor pentru consacrarea de care dau dovadă în lucarea de păstorire, fix așa cum ne recomandă și Scriptura: “Vă rugăm, fraților, să‑i respectați pe cei ce se ostenesc între voi, care vă conduc în Domnul și vă sfătuiesc. Să‑i prețuiți nespus de mult, în dragoste, datorită lucrării lor.” (1 Tesaloniceni 5:12-28 NTR)

Prin urmare, a-i subaprecia sau desconsidera pe acești pastori este și va rămâne întotdeauna un mare risc de a nu împlini cerințele Scripturii.

Cu toate acestea, istoria a dovedit că sub presiunile exercitate de anumite guverne totalitare, unii pastori au cedat și, fie doar pentru o anumită perioadă de timp, fie pentru tot restul vieții, au mușcat din momeala interzisă și s-au compromis definitiv, trădându-și atât biserica cât și principiile de slujire.

Unii dintre ei și-au cerut iertare ulterior, alții n-au mai apucat, deși au fost deconspirați, dar nu despre aceștia ne ocupăm în acest articol.

Odată cu ivirea zorilor libertății, a înlăturării regimului comunist și instaurării democarației care oferă libertate de exprimare totală, am fost convinși că am pășit cu toții pe tărâmul atât de mult dorit în care Evanghelia să fie propăvăduită pe orice cale la toată lumea, fără nicio interdicție…

Ei bine, toți indicatorii de analiză socio-politico-religioasă din aceste zile ne comunică faptul că democrația atât de mult dorită începe să apună, în favoarea instalării unui regim global de control al omenirii.

Probabil că unii credincioși văd în aceste vremuri un început al sfârșitului profețit cu mult timp înainte iar alții nu au niciun fel de îngrijorare asupra acestui aspect. Nu de dimensiunea profetică ne ocupăm însă în acest articol…

Nici despre toate tentaculele tenebroase sau deciziile politice atat de evidente ale globaliștilor nu discutăm aici; mass-media, atât cât a mai rămas din ea, cea independentă desigur, se ocupă pe larg de acest subiect.

Surprinzător sau nu, din categoria onorabilă a celor amintiți mai sus se desprinde o serie de pastori care s-au dovedit în ultima vreme nu doar extrem de obedienți față de statul secular, dar și ca evidente instrumente ale corectitudinii politice în general și ale globalismului, în special.

Deși nu mă îndoiesc că unii dintre cititorii acestui articol i-au “citit” de mai multă vreme, nu le voi menționa numele aici nu doar din considerente de respect, dar și că deconspirarea lor nominală i-ar îndurera și mai mult pe credincioși.

Consider însă că semnalarea acestui fenomen nediscutat pe larg în mediul evanghelic din România este cât se poate de oportună cu atât mai mult cu cât unii dintre ei nu se limitează la expunerea propriilor convingeri (!?) doar în cadrul bisericilor pe care le păstoresc, ci, grație tehnologiei avansate, vor să fie “influenceri” pentru cât mai multă lume.

Desigur, unii dintre cititorii acestui articol ar putea obiecta că folosesc un termen prea radical pentru a-i caracteriza pe aceștia, numindu-i globaliști, argumentând că și ei sunt tot oameni și, prin urmare au tot dreptul la opinie personală și la exprimare liberă.

Într-adevăr, și ei sunt oameni cu opinii, sunt liberi și dacă lumea îi ascultă, cu atât mai bine. Dar nu bine pentru oameni, ci pentru cei în slujba cărora se integrează în mod conștient sau nu. Nu cunoaștem adevăratele motivații pentru care un pastor acceptă să devină goarna locală a globaliștilor, dar este bine știut faptul că nu întotdeauna avantajele sunt de ordin material sau financiar. Este cât se poate de probabil ca alunecarea spre globalism să fie și doar din cauza nevegherii personale.

Un lucru este evident: lucrarea pastorilor globaliști este cât se poate de nefastă în general, și desigur, extrem de dăunatoare cauzei Evangheliei!

Întrucât, potrivit Scripturii, omul ca și pomul se cunoaște după roadele sale, ei bine, și acești pastori globaliști pot fi (re)cunoscuți după câteva caracteristici evidente și asemănătoare celor care propăvăduiesc sau înfăptuiesc globalismul.

În timp ce întreaga America (și nu numai) este oripilată din ce în ce mai mult de “progresul” înregistrat de marioneta globaliștilor, numită Biden, cel care a deschis calea spre tot ceea ce era mai rău și de neimaginat înainte de el, ei bine, iată că încă sunt voci din rândul evanghelicilor care, deși nu-l laudă pe Biden pentru ceea ce face, au rămas tot “anti-trumpiste”

Este o primă caracteristică a pastorilor globaliști care de teama că Trump ar îmbracă haina unui Mesia și argumentând că acesta nu este deloc un sfânt, continuă să dea cu el de pământ chiar și acum când nu mai este pe val.

Mai multe site-uri creștine au avertizat asupra invaziei LGBT în toate sferele vieții, au tras în repetate rânduri semnale de alarmă că aceștia nu se vor opri ușor și că se impune ca măcar credincioșii evanghelici să fie pregătiți.

Unii pastori au reacționat. Dar nu așa cum ar fi trebuit, ci împroșcând cu noroi în site-urile și autorii articolelor care semnalau  amenințarea LGBT. Prin aceasta poziționare publică au căpătat simpatia oamenilor nelegiuiți, le-a apărat cauza si nu va mai trece mult timp până când îi vor invita în biserici, dar nu ca să le fie schimbată viața, ci ca să-i pună binevoitor în lucrare, așa cum au procedat alții în alte țări. Aceasta este o altă caracteristică a pastorilor globaliști.

Unii dintre aceștia, desigur din dorința de eradicare a corupției (oare ce guvern nu este corupt?) s-au asociat rapid cu reziștii, apreciindu-i și recomandându-i, chiar dacă doctrina lor neo-marxistă le era cunoscută. Nu s-au lepădat de ei nici acum. Este o alta caracteristică a pastorilor globaliști…

În ultimii ani nu doar România, ci întregul mapamond a fost martor al manifestațiilor pentru susținerea unor familii creștine cărora li s-au răpit copiii (Vezi cazul Bodnariu și cel încă nerezolvat al familiei Furdui). Au fost inițiate pentru prima dată în istoria evanghelicilor români ample manifestări de protest împotriva aparatelor represive și discreționare precum Barnevernet în Norvegia și Jugendamt în Germania.

Unii pastori români nu doar că s-au ținut departe de aceste manifestări, dar, când au avut ocazia, s-au exprimat evaziv, afirmând că “adevărul este undeva pe la mijloc” în aceste cazuri dureroase, ca să nu mai vorbim despre afirmațiile răutăcioase privind tragedia prin care a trecut Camelia Smicală. Și aceasta este o caracteristică a pastorilor globaliști.

Deși, odată cu pandemia, o serie de pastori înțelepți au recomandat credincioșilor prudență în a accepta tot ceea ce recomandă statul secular, unii pastori s-au grăbit să țopăie public de nerăbdare pentru a fi înțepați, au devenit rapid apostoli ai actului global de înțepare și au trimis bezele și like-uri spre site-urile oficiale care îndemnau românii la obediență totală.

Bineînțeles, aceștia sunt încă pe aceeași poziție pro-înțepare, deși între timp până și specialiștii au schimbat macazul ori au dat înapoi… Aceasta este o altă caracteristică a pastorilor globaliști.

În fine și în strânsă conexiune cu ultima caracteristică, în cazul atât de mediatizat al tenismenului de talie mondială Novak Djokovic, observatori atenți de pe întregul pământ au deplâns nedreptatea care i s-a făcut sportivului și pe care nici cea mai înaltă justiție n-a reușit să-l apere.

Desigur au fost destui care au afirmat că Novak nu este atât de creștin cum susține și că a greșit încercând să intre în cea mai de nepătruns țară pentru neinjectați. La corul acestei liote anti Novak s-au alăturat rapid și câtiva pastori români care n-au reușit decât să-l persifleze pe curajosul tenismen, dar fără să spună ceva despre decizia politică a regimului dictatorial din Australia care a surclasat, că tot vorbim de sport, decizia justiției. Ați intuit bine, tot acest zgomot nedrept a fost făcut și de câțiva pastori globaliști…

Vezi și: Marea victorie a globaliștilor contra lui Djokovic omoară ideea de fair-play și în sport

În ceea ce privește mai vechea și totuși noua găselniță a globaliștilor privind schimbările climatice”, recent importată cu mare anvergură în țara noastră de președintele Iohannis, și aceasta va fi cu siguranță în atenția pastorilor globaliști care nu vor avea nicio reținere în a-i susține pe toți cei care prevestesc iminenta amenințare climatică.

P.S.: Nu am darul profețiilor însă cred că nu greșesc prea mult prognozând că la viitoare alegeri, pastorii globaliști vor vota și recomanda aceleași partide care au ocupat eșichierul politic în ultimii 30 de ani și care s-au dovedit obediente al tuturor cerințelor globaliste din ultima vreme. Nici nu vor vrea să audă de noile partide anti-sistem și anti-globaliste, oricât de mult s-ar strădui acestea să dovedească faptul că sunt constituite pe piloni ai credinței creștine și valorilor tradiționale. Până atunci însă, pe unii pastori globaliști îi veți cunoaște și după modul cum vor reacționa la acest articol…

M.M.