Știri externe Semnele vremurilor Diaspora Română Creștină

Kim testează arme chimice și biologice pe creștini, în lagăre de reeducare

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Kim testează arme chimice și biologice pe creștini, în lagăre de reeducare

În Coreea de Nord, creștinismul este interzis, poporul fiind obligat să-l recunoască pe liderul de la Phenian ca singurul Dumnezeu, scrie Evenimentul Zilei.ro .

Din această cauză, numeroși creștini, atunci când sunt descoperiți, sau chiar presupuși creștini, sunt trimiși în lagăre de muncă forțată, sinistrele tabere de „reeducare”, unde sunt tratați de maniera în care Germania nazistă îi trata pe evrei.

Directorul de comunicare pentru Asia al organizației creștine de caritate Open Doors, Jan Vermeer, a dezvăluit tratamentul oribil la care sunt supuși creștinii de regimul lui Kim Jong-un, exponentul singurei dinastii comuniste din lume, dinastia Kim.

Jan Vermeer a declarat pentru Express că, în regimul nord-coreean, dacă cineva este considerat creștin, este trimis în două lagăre de muncă diferite.

Creștinii sunt supuși fie unei „reeducări”, fie unor teste cu arme bilogice și chimice. În timp ce sunt „reeducați”, nord-coreenii creștini sunt obligați să practice munci dure și epuizante, timp în care sunt și îndoctrinați de reprezentanții regimului lui Kim.

Pe de altă parte, cei care dau dovadă de o credință „puternică” în Dumnezeu,  sau sunt lideri religioși, sunt trimiși în unele lagăre de unde nu se mai întorc niciodată.

„Dacă ești un lider creștin în Coreea de Nord sau dacă arăți că ai o credință foarte puternică, înseamnă că vei fi trimis într-un lagăr de muncă politică”, a declarat Jan Vermeer.

„Ceea ce înseamnă că nu vei avea parte de reeducare și nici de eliberare”, a precizat directorul Open Doors.

„Doar dacă ai noroc, vei fi trimis într-o tabără de reeducare. Dacă, după cinci, zece, uneori chiar 20 de ani de comportament «bun» într-un lagăr de reeducare vei dovedi că ești «educat», te vor putea elibera dar, desigur, există circumstanțe groaznice în aceste lagăre”.

 

„Am auzit de arme biologice și chimice care sunt testate pe prizonierii din aceste lagăre «revoluționare»”, a denunțat Jan Vermeer.

Părinții, obligați să-și ascundă credința de copii

Potrivit clasamentului Open Doors, Coreea de Nord este țara unde sunt persecutați cel mai dur creștinii, din întreaga lume.

Din cei 25,7 milioane de locuitori ai țării, se estimează că 300.000 din aceștia sunt creștini. Din cei 300.000, Open Doors estimeză că între 50.000 și 70.000 se află la ora actuală internați în aceste lagăre pentru credința lor.

Din cauza persecuțiilor regimului de la Phenian, părinții sunt obligați să-și ascundă credința de proprii lor copii.

Jan Vermeer a declarat că tratamentul pe care Kim Jon-un îl administrează creștinilor poate fi comparat cu cel suferit de evrei în lagărele de concentrare ale Germaniei naziste, atât de rele sunt condițiile.

„În Germania nazistă, oamenii erau uciși imediat pentru că nu aveau nici o valoare în ochii liderilor. În Coreea de Nord, oamenii sunt obligați să muncească forțat pentru regim, uneori până la moarte, sau pur și simplu sunt uciși la locul de muncă”, a spus Vermeer.

Mai ales în jurul și după sărbătoarea Crăciunului, observatorii se așteaptă ca regimul nord-coreean să-și intensifice atacurile asupra creștinilor.