Știri externe Articole Apel la rugăciune Diaspora Română Creștină

Daniel Brânzei ◉ Noi teritorii: Valea umbrelor morții

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Daniel Brânzei ◉ Noi teritorii: Valea umbrelor morții
Spre surprinderea tuturor (și ca să elibereze un pat necesar pentru un altul venit să-i repete experiența) ieri au decis să eliberez spitalul.

Încerc să mă obișnuiesc. Am condiția cosmonautului care “revine”, “reintră”, se readaptează”.

Dintre cei trei mascați care mi-au oprit prăbușirea în valea umbrelor morții, Dan Gavriloni are votul lui Christian Toth și al lui Cornell Coca drept cel mai “tare”, un caracter de granit care te sprijină și te confruntă totodată. A venit generos, mult dincolo de limita orelor lui de serviciu să-mi ofere șansa unui dialog.

“Dan, vin de tare departe în teritoriul acestei văi a umbrelor morții. Este ceva unic. N-am mai fost pe aici”.

“Nu poți spune asta. Poți spune că acum știi că ai fost pe acolo. De fost ați mai fost cu siguranță. Eu am trecut pe lângă ea la o curbă luată cu motocicleta pe autostradă cu dublul de viteză legal. Am văzut moartea cu ochii. Am trecut îngrozit pe la marginea văii umbreor morții.

Și dumneavoastră ati mai trecut pe lângă accidente și ocazii mortale fără să știți. De data asta ați știut și ati trecut cu ochii deschiși larg și ați privit cu intensitate”.

Predicatorii lucrează cu cuvinte pe suflete. Oamenii aceștia din medicină lucrează cu mâinile goale, “direct pe inimi care plutesc între viață și moarte”, prin valea umbrelor morții. Zilnic. Cu fiecare. Personal. Ținându-l de mână pe fiecare .

M-am întors “acasă”? Atunci când sunt rânduite de Dumnezeu, incursiunile prin valea umbrelor morții ne apropie, dar nu ne lasă deocamdată niciodată “acasă”. Am mai descoperit doar un loc din care putem spune altfel: “Bună dimineața, Tatăl meu. Bună dimineața, Mirele meu. Bună dimineața, Duhule susținător de viață.“

+++

Buna dimineata frate Daniel. Cum te simiti astazi? Continuam sa ne rugam. Reading your meditation on izvoare in desert! “God wins his greatest victories through apparent defeats” 

A very long detour in my life, Elias. Long, deep and neccessary. God gave it to me. A touch of madness neccesary to each child of God living at the limits of the intersection of life and eternity. God is good and wise, Elias Jinar. Good and wise.

Daniel Brânzei