Actualitatea israeliană

De ce este Cetatea lui David în afara zidurilor Orașului Vechi din Ierusalim?

elefant.ro%20
evomag.ro%20
De ce este Cetatea lui David în afara zidurilor Orașului Vechi din Ierusalim?

Dacă ați vizitat Ierusalimul sau ați aruncat o privire la o hartă a orașului, s-ar putea să vi se pară ușor confuz să vă dați seama că zona cunoscută sub numele de "Orașul lui David" este de fapt situată în afara zidurilor Orașului Vechi. În plus, Turnul lui David este situat chiar la intrarea Porții Jaffa în Orașul

Vechi, în timp ce mormântul lui David se află pe Muntele Sion, de asemenea, chiar în afara zidurilor orașului. Acest lucru ridică întrebări cu privire la autenticitatea acestor nume, inclusiv câte dintre ele sunt alcătuite și câte se bazează pe concepții și legende istorice greșite.

 

Ori de câte ori vorbim despre Ierusalim, "Orașul Vechi" este zona înconjurată de un zid antic, iar până în anii 1850, acesta a fost tot ceea ce a fost Ierusalimul. După 1850, Ierusalimul s-a extins dincolo de ziduri și, cu timpul, chiar a "înghițit" unele sate din jur care au devenit cartiere ale Ierusalimului. Știind acest lucru, este ușor să ne gândim că toată istoria antică a Ierusalimului înainte de 1850 a fost cuprinsă între aceste ziduri.

 

Dar te-ai înșela. De-a lungul istoriei sale, zidurile Ierusalimului au fost dărâmate și reconstruite de zeci de ori, de fiecare dată în locații ușor diferite, până când zidurile actuale au fost construite în 1541. Zonele care se află în prezent în interiorul zidurilor au fost odată exterioare și invers.

Aici intervine Cetatea lui David. Dintre cele trei situri menționate mai sus care conțin numele "David", Orașul lui David este singurul autentic. Micul deal, chiar la sud de Muntele Templului, complet în afara zidurilor Orașului Vechi – acesta este Iebusul original din epoca canaanită și orașul pe care David l-a cucerit pentru a-și face capitala în 1003 î.Hr.

Muntele Templului, sau Muntele Moria, se afla în afara orașului și era deținut de un om pe nume Araunah și era podeaua lui de treierat. Abia mai târziu, în timpul domniei sale, David a cumpărat câmpul și l-a dedicat ca loc unde urma să fie construit templul. (2 Samuel 24).

Detalii aici: De ce este Cetatea lui David în afara zidurilor Orașului Vechi din Ierusalim?

 

Abonează-te la canalul nostru YouTube | www.youtube.com/OxentiaTourism

Website | www.oxentiatourism.com

Blog | www.oxentiatourism.com/blog

Twitter | www.twitter.com/Oxentia_Tourism

 

Cu aleasă prețuire,

Oxentia Tourism - ghidul de succes în calatoria ta

Principiile Oxentia Tourism: Siguranța, Calitatea, Încrederea

Viziunea Oxentia Tourism: Ne dorim să fim ghidul de succes în călătoria ta plină de experiențe frumoase

www.oxentiatourism.com |