Articole Diaspora Română Creștină

Florin Antonie ◉ Alerg spre țintă...

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Florin Antonie ◉ Alerg spre țintă...
Alerg spre tintă, pentru premiul chemării cerești a lui Dumnezeu, în Hristos Isus. Gândul acesta dar să ne însuflețească pe toți, cari suntem desăvârșiți (gr. am ajuns la maturitate)." Filip 3:14-15

Fiecare credincios autentic ar trebui să aibă o tintă către care aleargă, apropiindu-se cu fiecare secunda de linia de sosire, de final apoteotic în care ne vom primii răsplată cuvenita pentru alergarea noastră.

Avem așadar o speranță, avem un tel, avem o motivație: că la final ne așteaptă cu laurii victoriei în însăși mana lui Dumnezeu.

Biblia ne descrie trăirile și emoția pe care fiecare atlet o are atunci când, epuizat, trece linia de sosire, după o cursa istovitoare în care și-a consumat fiecare strop de energie în speranță obținerii celei mai bune poziții din competiție, iar mai apoi așteaptă fericit și cu înfrigurare medalia recunoașterii meritelor sale!

Privind la aceasta imagine a sacrificiului de sine care aduce victoria, remarc discrepanta mare dintre mentalitatea unui campion și atitudinea delăsătoare, adeseori fară un scop, a unui creștinism postmodern, lipsit de motivație.

Biblia ne motivează însă să ne reconsideram mentalitatea deficitara de "moleșeală spirituala" și de "pedestrași” care parcurg plictisiți și haotic drumul către Împărăția Cerurilor, invitandu-ne astăzi să ne schimbam optica și modul de acțiune!

Credință este în viziunea Bibliei, o forță eminamente activa, o lupta constanta pentru sfințenie, un sacrificiu pentru a deveni mai bun, mai curat, mai adevărat!

"Nu știți că cei ce aleargă în locul de alergare, toți aleargă, dar numai unul capătă premiul?” ne avertiza acum 2000 de ani Apostolul Pavel

Alergați dar în așa fel că să căpătați premiul chemării cerești!

Fiți binecuvântați!

Pastor Florin Antonie