Articole

Ghiţă Ignat ◉ "Încă unul ce s-a trezit să îi ia apărarea lui Pustan!"

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Ghiţă Ignat ◉
Scria un alt frate că "este la îndemână să lovești în Vladimir Pustan acuma...", ohoo și ce mănușă le-a picat treaba asta unora, care și-au pregătit toți bolovanii din inima plină de religiozitate și sunt gata să îi prăvălească peste el, familia lui, lucrarea pe care o face.

Îmi spunea recent cineva din Statele Unite care prin prisma muncii care o face călătorește mult în întreaga lume că "mi se pare mie sau în România mai mult ca oriunde se obișnuiește să se lovească grozav în cineva care este deja la pământ?", i-am răspuns "nu vi se pare, din păcate asa este...un fel de sport național"?

Cineva ar putea spune "stai frate nu scrie nimic, nu lua apărarea nimănui, așteaptă să afli ce s-a petrecut și apoi comentează...".

Uitați cum cred eu ca stă treaba: juniorul s-a dus la beci, va sta probabil 30 de zile, din cauza numelui pe care îl poartă a apărut și un pic de presiunea mediatică, ceea ce s-ar putea să facă să stea mai mult de atât, dar nu e un capăt de lume, nu moare nimeni pe arest, într-un final va fi eliberat pe control judiciar apoi va urma un proces care poate dura ani buni de zile, dacă va fi găsit vinovat, va plăti pentru ceea ce a greșit și cu asta basta.

Când vine vorba despre Valdimir Pustan Senior, văd o problemă serioasă cu o puternică conotație spirituală pentru că atunci când îți dedici viața pentru a-l sluji pe Dumnezeu devii tu și tot ce îți este drag ținta diavolului, a demonilor ce îl slujesc dar și a oamenilor de care el se folosește, aici cei care spun ca sunt creștini ar trebui să se roage și să mijlocească pentru acesta familie.

De principiu și din experiență zic că oamenii pot spune orice, îl pot critica pe fratele Pustan, îl pot acuza, îl pot face cu ou și cu oțet, cert este faptul și e musai să înțelegem că nu poți ști nici o dată când vine necazul și pe la ușa celui care este gata să dea cu piatra sau care crede că "mie asa ceva nu are cum să mi se întâmple...".

Eu aș zice așa, dacă ai copii cuminți, o familie unită, soț credincios sau soție credincioasă, caută să dai slavă lui Dumnezeu și atât, nu îți aroga nici un merit, nici măcar unul cât de mic, nu te bate cu pumnul în piept, pentru că nu poți ști când te poți trezi într-o situație cumplit de grea fără să poți să îți dai seama unde și când sau dacă ai greșit cu ceva.

Pur și simplu vine necazul și trebuie să îl primești ca atare, e musai să stai tare în Domnul Iisus în momente ca acestea ceea ce îi doresc și fratelui Vladimir, să privești necazul și pe cel care ți-l aduce prin ochii Mântuitorului, pentru ca altfel este extrem de greu să biruiești.

Sunt situații în viață care pot fi tratate omenește, însă sunt unele prin care poți trece biruitor doar privind la tot ce ți se întâmplă și toți care fac să ți se întâmple ce ți se întâmplă doar prin ochii Domnului Iisus, nu e ușor dar se poate face asta, este posibil, prin har am avut parte de o experiență personală în acest sens.

Situația familiei Pustan este una dintre aceste situații, nu ma îndoiesc nici o clipă că fratele Vladimir și familia dumnealui nu vor ieși biruitori din această încercare, cred și mă rog pentru asta.

Dar pentru că știu, că viața nu este făcută din povești de succes, și că de cele mai multe ori poveștile de succes se nasc din tragedii, pot spune că da, Vladimir jr. așa cum am scris mai sus va plăti pentru greșelile lui însă aici este loc de mai mult.

În funcție de atitudinea pe care el o va avea aici și acum, în această situație ce pare extrem de grea si complicată este loc de mari binecuvântări iar Dumnezeu este expert în a transforma blestemul în binecuvântare.

Pot spune liniștit, nu din povești citite din cărți ci din experiență că Vladimir Jr. a primit o minunată si binecuvântată lecție de viață, că familia Pustan a primit o binecuvântată încercare, din care prin harul Domnului Iisus vor ieși mai mult decât biruitori.

Vom trăi și vom vedea, însă cred că Dumnezeu îl va trezi pe acest tânăr într-un mod extraordinar și îl va folosi într-un mod grozav pe viitor, personal mă rog pentru asta și abia aștept momentul când Vladimir Jr. Îl va sluji pe Dumnezeu în adevăratul sens al cuvântului, cunoscandu-l personal pe Iisus ca Domn.

Nu ma refer la tentativele de slujire ce le-a avut până acum, stand pe lângă taică-său, făcând podcasturi și mai știu eu ce, ci pocaindu-se din toată inima va sluji de data acesta unui Dumnezeu pe care la cunoscut personal, nu unui Dumnezeu pe care îl cunoștea tatăl său.

Închei aici spunând prin credință încă o dată către familia Pustan "tot răul spre bine" cum zice o vorbă românească, nu sunteți singuri, ne rugăm pentru voi și așteptăm ca Dumnezeu să lucreze la inima lui Vladimir Jr., asigurați-vă că sunteți aproape de el, că îi oferiți toată susținerea și ne vom bucura în curând de lucrurile minunate pe care le va face Dumnezeu în viața lui.

Ghiţă Ignat