Știri externe Semnele vremurilor Mapamond Creștin

Pentru Guvernul Franței evanghelicii sunt „o problemă foarte importantă”...

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Pentru Guvernul Franței evanghelicii sunt „o problemă foarte importantă”...
Doi miniștri francezi au dat recent vârtos cu bâta în baltă, prin declarații care scot la iveală incultura solidă caracteristică miniștrilor de școală nouă.

Doamna ministru Marlène Schiappa nu face diferența între „evanghelici” (évangéliques) și „evangheliști” (évangélistes), dar știe precis că, sub influență americană, „evangheliștii” francezi pretind „certificate de virginitate”.

La începutul lunii, ministrul de interne, Gérald Darmanin, a declarant pe CNews că „evanghelicii” sunt „o problemă foarte importantă” (un problème très important). Așadar, a identificat problema. Mai rămâne să vină și cu o „soluție” pe măsură.

Asemenea declarații nu puteau stârni decât consternare în rândul credincioșilor protestanți evanghelici. Reacțiile nu au întârziat să apară.

Miniștrii lui Macron dansează „sur pointes”, gentil și delicat, în jurul elefantului din încăpere. Toată lumea știe însă care e problema cea mai importantă în Franța: radicalismul islamic.

Nu știm câte certificate de virginitate au fost cerute din 2015 în Hexagon, dar știm sigur că din anul respectiv au fost comise 25 de atentate „jihadiste”, soldate cu 263 de morți. QED.

O analiză-brici în Figaro.

Emanuel Conțac