Articole Actualitatea israeliană

Podcast ”Călător în Țara Sfântă” :: Episodul 44 - Muntele Carmel

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Podcast ”Călător în Țara Sfântă” :: Episodul 44 - Muntele Carmel

În episodul de astăzi continuăm cu Muntele CarmelMuntele Carmel sau „Via Domnului” este un lanț de munți în nord-vestul Israelului, care se întinde de la sud-est, din nordul munților Samariei până la nord-vest, la golful Haifa. Aici prorocul Ilie a confruntat proorocii lui Baal cerând poporului să aleagă cui vor să slujească - Dumnezeului Celui Viu sau dumnezeilor străini.

Considerat, din cea mai îndepărtată antichitate un loc sacru, datorită configurației și a poziției sale geografice Muntele Carmel din Israel se întinde în direcția nord-vest spre sud-est pe o lungime de circa 25 km, având lățimea de 5-8 km și înălțimea maximă de 546 m. Extremitatea nord-vestică a muntelui formează un promontoriu pe litoralul Mediteranei, deasupra portului Haifa iar colina Muhraqa domină vasta câmpie a Esdrelonului. Carmelul, care în limba ebraică înseamnă "grădina sau via Domnului" își merită cu prisosință numele pentru că, spre deosebire de restul țării Israelului, acest munte rămâne de un verde viu în tot cursul anului. De asemenea Carmelul este considerat, din punct de vedere biblic drept simbol al frumuseții și fertilității. [Isaia 35:2]

Aceste înregistrări audio sunt ✨ profesionale, înregistrare direct în Israel și în Iordania printr-o colaborare profesională cu ✨ Radio Vocea Evangheliei Sibiu & ✨ Oxentia Tourism cu dedicare și mult suflet.

Dacă dorești și visezi să călătorești în Țară Sfântă, Israel, îți recomand să ascultați fiecare episod din cele 100 disponibile. Și da, așteptăm să te vedem pe lista următorului pelerinaj pe urmele Domnului Isus Cristos în Israel și Iordania!

 

Detalii aici: Podcast ”Călător în Țara Sfântă” :: Episodul 44 - Muntele Carmel

 

Abonează-te la canalul nostru YouTube | www.youtube.com/OxentiaTourism

Website | www.oxentiatourism.com

Blog | www.oxentiatourism.com/blog

Twitter | www.twitter.com/Oxentia_Tourism

 

Cu aleasă prețuire,

Oxentia Tourism - ghidul de succes în calatoria ta

Principiile Oxentia Tourism: Siguranța, Calitatea, Încrederea

Viziunea Oxentia Tourism: Ne dorim să fim ghidul de succes în călătoria ta plină de experiențe frumoase

www.oxentiatourism.ro | www.oxentiatourism.com |Galerie foto