Actualitatea israeliană

Reflecție asupra Războiului de Yom Kippur: IDF întoarce valul războiului pentru a-și asigura victoria

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Reflecție asupra Războiului de Yom Kippur: IDF întoarce valul războiului pentru a-și asigura victoria

În ziua de Yom Kippur din 1973, inamicii Israelului au lansat un atac surpriză peste două granițe ale tinerei națiuni. Până atunci, în doar scurta sa istorie de 25 de ani, Israelul fusese deja forțat să lupte în defensivă și să câștige războaie critice de supraviețuire. În zilele care au urmat reconstituirii statului Israel, națiunea a fost forțată să intre în război împotriva a cinci armate arabe invadatoare. Victoria a fost asigurată de forța militară convențională nou înființată a Israelului. În anii următori, conflicte suplimentare, inclusiv campania din Sinai din 1956 și Războiul de Șase Zile din 1967, au continuat să testeze și să perfecționeze Forțele de Apărare ale Israelului, modelându-le într-o armată puternică.

Ideea de a fi atacat într-o zi mare sfântă era prea înspăimântătoare și incredulă pentru ca planificatorii de război ai Israelului să o prevadă. Întrucât obiectivele de război ale arabilor fuseseră de natură politică, acestea nu puteau fi atinse decât printr-un conflict de lungă durată. Orice avantaj obținut prin ofensiva surpriză inițială a fost rapid pierdut de Egipt și Siria, deoarece IDF și-a dovedit spiritul și tăria de caracter prin menținerea tenace a liniilor de front bombate până la întărirea cu unități și trupe de rezervă.

În ciuda șocului inițial al primelor momente ale Războiului de Yom Kippur, Israelul s-a mobilizat rapid. Forța remarcabilă și curajul remarcabil al cetățenilor săi războinici, care au efectuat de bunăvoie operațiuni riscante pentru a sfida șansele, au permis Israelului victorii militare miraculoase și semnificative în Înălțimile Golan și în Peninsula Sinai la sfârșitul lunii octombrie 1973.

Tenacitatea comandamentului de sud și de nord al Israelului rămâne o realizare remarcabilă și miraculoasă în tânăra istorie a națiunii.

Detalii aici: Reflecție asupra Războiului de Yom Kippur: IDF întoarce valul războiului pentru a-și asigura victoria

 

Abonează-te la canalul nostru YouTube | www.youtube.com/OxentiaTourism

Website | www.oxentiatourism.com

Blog | www.oxentiatourism.com/blog

Twitter | www.twitter.com/Oxentia_Tourism

 

Cu aleasă prețuire,

Oxentia Tourism - ghidul de succes în calatoria ta

Principiile Oxentia Tourism: Siguranța, Calitatea, Încrederea

Viziunea Oxentia Tourism: Ne dorim să fim ghidul de succes în călătoria ta plină de experiențe frumoase

www.oxentiatourism.ro | www.oxentiatourism.com |