Actualitatea israeliană

Sărbătorirea Vinerii Mari la Ierusalim în mijlocul războiului din Gaza

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Sărbătorirea Vinerii Mari la Ierusalim în mijlocul războiului din Gaza

În mijlocul tumultului războiului actual din Fâșia Gaza, o tradiție pătrunzătoare și atemporală se desfășoară pe străzile vechi ale Orașului Vechi al Ierusalimului: respectarea umilă a Vinerii Mari de către pelerinii catolici creștini și membrii clerului continuă chiar și în tragicul an 2024.

Mii de oameni traversează solemn Via Dolorosa spre Biserica Sfântului Mormânt, unii purtând cruci de lemn, printre cântece și imnuri răsunătoare, comemorând suferințele lui Hristos, într-un ritual aliniat calendarului catolic.

Via Dolorosa, un traseu religios din orașul vechi al Ierusalimului, marchează calea lui Isus către cruce după judecata lui Pilat din Pont. În timp ce autenticitatea locației sale istorice este dezbătută, semnificația sa ca tradiție antică rămâne incontestabilă.

Conform calendarului catolic, Săptămâna Mare a început anul acesta în Duminica Floriilor, 24 martie 2024 și se încheie în Duminica Paștelui, 31 martie, Vinerea Mare fiind sărbătorită astăzi. Biserica Ortodoxă, folosind vechiul calendar iulian, sărbătorește Vinerea Mare (Vinerea Mare) 3 mai, Paștele căzând duminică, 5 mai 2024.

În acest an, Vinerea Mare creștină și sărbătoarea evreiască a Paștelui (Pesah) nu coincid, așa cum se întâmplă uneori, datorită "anului de tranziție" sau "Ibbur Shana" introdus în calendarul evreiesc pentru a-l menține consecvent.

În legea evreiască, acesta este un an bisect în care se adaugă o a doua lună de Adar. Calendarul ebraic se bazează pe ciclul lunii, iar tranziția anului este concepută pentru a-l adapta anotimpurilor care depind de ciclul soarelui. Paștele evreiesc din acest an va fi pe 22-29 aprilie 2024.

 

Detalii aici: Sărbătorirea Vinerii Mari la Ierusalim în mijlocul războiului din Gaza

 

Abonează-te la canalul nostru YouTube | www.youtube.com/OxentiaTourism

Website | www.oxentiatourism.com

Blog | www.oxentiatourism.com/blog

Twitter | www.twitter.com/Oxentia_Tourism

 

Cu aleasă prețuire,

Oxentia Tourism - ghidul de succes în calatoria ta

Principiile Oxentia Tourism: Siguranța, Calitatea, Încrederea

Viziunea Oxentia Tourism: Ne dorim să fim ghidul de succes în călătoria ta plină de experiențe frumoase

www.oxentiatourism.ro | www.oxentiatourism.com |