Articole

Tony Berbece ◉ "Mai bine în Iad, decât cu voi în Rai…"

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Tony Berbece ◉
Am citit stupefiat comentariul unei doamne la bucuria creștinilor cum că în America avortul a fost numit neconstituțional și că statele americane pot implementa interzicerea lui. Această doamnă spunea că mai bine merge în Iad decât în Rai cu “habotnicii” care nu mai omoară copii. Era indignată de bucuria unora că pruncii fără putere de apărare față de “părinții și medicii ucigași” primesc un ajutor nesperat. Adică femeia aceasta ține partea celor care smulg din pântecul femeii o ființă gingașa cu un clește rece și nemilos, dar nu are niciun sentiment pentru copiii fără ajutor.

Oamenii vorbesc fără să realizeze ce blesteme atrag peste ei. Eram la o pensiune unde erau cazați oameni de tot felul, ne-au auzit vorbind despre credință și în mod batjocoritor au pus manele cu tentă sexuală și au început să danseze, iar unul a spus că nu-i pasă de Rai, că viața de aici e și Rai și Iad si că el dă totul pentru păcat, vrea aici să le facă pe toate. Seara ne-am întâlnit din nou la pensiune și avea umărul dislocat, suferea teribil și nu mai avea chef de niciun dans și de nicio batjocură. Oamenii vorbesc cu aroganță și inconștiență despre Iad. Dar dacă ar trai doar o secundă chinurile Iadului, ar alege Raiul cu tot cu “habotnicii” din el.

Oameni buni, nu e de glumit cu vorbele acestea, cum că e mai bine in Iad cu oamenii “deschiși la minte” și destrăbălați. Ai suferit vreodată încât să îți dorești moartea? Dar dacă după moarte vine o suferință mai mare decât cea din boală, ce scăpare mai poate exista pentru tine? Dincolo de Iad nu mai este nicio speranță de încheiere a suferințelor. Acum Diavolul îi împinge pe mulți spre sinucidere făcându-i să creadă că se va sfârși totul, însă vor descoperi curând că acolo îi așteaptă Iadul, unde nu mai există sinucidere ca să scapi de el. Așadar, nu glumi cu Iadul, pentru că Hristos n-a glumit când a spus: “– Plecaţi de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic, care a fost pregătit pentru diavolul şi pentru îngerii lui! Căci Mi-a fost foame şi nu Mi-aţi dat să mănânc, Mi-a fost sete şi nu Mi-aţi dat să beau, am fost străin şi nu M-aţi primit între voi, am fost gol şi nu M-aţi îmbrăcat, am fost bolnav şi în închisoare şi nu m-aţi vizitat (Matei 25:41-43)!”

Cu prețuire,
Toni Berbece