Articole Devoționale / Motivaționale

Tony Berbece ◉ Mort, dar fardat…

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Tony Berbece ◉ Mort, dar fardat…
Ieri, înainte de a ieși din mașina, am scos masca să mi-o pun la gură, însă era pătată si nici altă mască nu mai aveam. Instinctiv am pus partea cu pata spre gură și nu spre exterior, pentru că din instinct alegem să avem o imagine bună. Apoi m-am gândit că am pus pata spre gură și am lăsat sănătatea pe locul doi. Așa facem majoritatea, vrem mai degrabă o imagine bună decât sănătate trupească, sufleteasca sau spirituală.

Saul, deși era mort pe interior, când Samuel l-a mustrat și i-a spus că Dumnezeu l-a lepădat, a ținut mai degrabă la imagine și l-a rugat pe profet să meargă să se roage cu el înaintea bătrânilor, a preferat să pară viu deși era mort spiritual. Să pozeze în sfânt a fost mai important decât să se căiască înaintea lui Dumnezeu. Când facem o cruce înaintea unei Biserici, deși ascundem beții, droguri, curvii și avem o gură spurcată, oare nu pozăm noi ca sfinți deși suntem morți? Când spunem un “Doamne ajută”?, deși anterior am drăcuit, înjurat de morți și Cristoși, oare nu pozăm noi în sfinți deși suntem morți?

Samson era un erou național, cunoscut ca cel care a ucis 1000 de filisteni cu o falcă de măgar, dar când a venit știrea că e legat si cu ochii scoși într-o temniță filisteană, toți au fost șocați. De ce a ajuns acolo? Pentru că deși îi mergea numele că trăiește era mort, deși era unsul lui Dumnezeu, el își spurca ochii cu femeile desfrânate ca mulți tineri de azi. Era fix ca Biserica din Sardes, care părea atât de vie, cânta cântări minunate, avea seri de rugăciune, dar faptele îi erau pătate, acum se rugau, apoi se mâniau, bârfeau, urau, curveau, pofteau lucruri neîngăduite și nu le păsa de pocăință. Sardes era fix ca tatăl a doi adolescenți, care au rămas fără el după ce acesta a snopit-o în bătaie pe mama lor, asta după o slujba de Biserică la care a îndemnat pios Biserica la fapte bune. Omul acesta era mort, dar fardat bine. Poza în sfânt, deși acasă își călca soția în picioare. Tu cum ești? Viu sau mort? Cu cât oamenii sunt mai morți spiritual cu atât fardul ipocriziei e mai gros pe obraji, ca la femeile complexate. Cu cât se văd mai urâte cu atât își îngroașă machiajul. Mă rog să fii curat și pe exterior, cât si pe interior, iar mărturia ta să fie una bună! Să nu dai cu var peste mormânt ca nimeni să nu cunoască moartea in care te complaci, ci să te lași înviat de Hristos spre fapte sfinte!

Cu prețuire,
Toni Berbece