Semnele vremurilor Diaspora Română Creștină

Un an de coșmar pentru Familia Furdui

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Un an de coșmar pentru Familia Furdui
Pe 26 aprilie 2021, fără niciun avertisment, fără o anchetă socială adecvată sau o discuție simplă cu părinții, Jugendamt Heidekreis a intervenit abuziv în Familia Furdui și i-a preluat pe toți cei șapte copii pe care nu doar că i-au despărțit de părinți, ci și între ei, într-o parcare a unui supermarket din Walsrode.

David avea 15 ani, Naomi 14, Estera 13, Natalia 12, Ruben 11, Albert 9, iar micuța Lea doar 1 an.

A trecut un an de când Jugendamt a produs o dramă în această familie, iar ceea ce este mai tragic este că oficialii Heidekreis continuă să supună Familia Furdui la abuz și despărțire.

Într-o singură zi Jugendamt Heidekreis a reușit incredibila performanță de a distruge Familia Furdui prin incompetența și modul catastrofal de a gestiona situația. Întreaga responsabilitate pentru suferința provocată Familiei Furdui revine oficialilor Heidekreis.

A trecut un an de zile în care Jugendamt nu a acționat în niciun fel pentru reîntregirea familiei, ignorând constant apelurile disperate ale copiilor de a fi lăsați să vină acasă, eforturile părinților Camelia și Petru de a îndrepta situația și, mai ales, mobilizarea extraordinară a comunităților din Europa, America și Australia în sprijinul Familiei Furdui.

Din contră, în prezent Jugendamt Heidrekreis a interzis întâlnirile familiei complete, copiii nu se mai pot vedea între ei, inclusiv micuța Lea este ținută la distanță de părinți și de frații ei. Jugendamt este hotărât să mute băieții mici în altă localitate, smulgându-i astfel și din mediul școlar în care sunt obișnuiți.

Ruben și Albert au fost și sunt în continuare traumatizați: în loc să li se dea posibilitatea să meargă acasă așa cum își doresc sau să fie lăsați să îi vadă mai des pe părinți și pe frați, Jugendamt duce un război psihologic împotriva lor ca să-i înstrăineze complet de familia lor.

Estera și Natalia încă nu sunt acasă, deși instanța din Walsrode a decis pe 21 martie că acestea se pot întoarce acasă – Jugendamt întârzie intenționat acest lucru.

Tot în acest an am fost contactați și de alte persoane și familii care sunt victime aceluiași Jugendamt, ceea ce întărește și mai mult ideea că avem de-a face cu o reală incompetență și rea voință locală perpetuate și susținute politic prin menținerea în funcție a celor responsabili de protecția copiilor.

Cine poate contabiliza suferința, drama, stresul și traumele provocate de Jugendamt Heidrekreis Familiei Furdui? Cine poate repara această nedreptate? Cine își asumă responsabilitatea pentru abuzurile de putere îndreptate împotriva Familiei Furdui? Cine răspunde pentru incompetența oficialilor Heideikreis?

Echipa de Inițiativă Furdui, alături de toți susținătorii, nu va tăcea și nu se va opri până când Familia Furdui nu va fi reîntregită și responsabilii pentru această dramă dezavuați public și oficial. Nu putem rămâne indiferenți la suferința la care este supusă Familia Furdui.

A trecut un an, un an de coșmar pentru Familia Furdui. Oare câte familii din Germania vor mai trebui să treacă prin acelaşi coşmar?