Articole Puls misionar Mapamond Creștin

Valentin Hrihorciuc ◉ Ce poate însemna o donație de 50 de euro pentru Zambia?

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Valentin Hrihorciuc ◉ Ce poate însemna o donație de 50 de euro pentru Zambia?

Cu ani în urmă, un frate dintr-o biserică Creștină după Eanghelie din Zambia m-a întrebat dacă nu-l pot ajuta cu o sumă de bani pentru a achiziționa o porta-voce pentru lucrarea de evanghelizare în stradă.

L-am întâlnit pentru prima dată la o conferință IBCM (International Brethren Conference on Mission) din Italia. Astfel, din fondurile fără destinație primite la Agenția Kairos am putut să-i trimitem fratelui Simon Mubanga din Mansa suma de 50 euro.

Ne-am putea întreba: Ce poate însemna o donație de 50 de euro, când ne gândim la Africa, la sărăcia și la lipsurile uriașe de aici?

Astăzi, 5 martie 2024 am avut o mare descoperire! Dimineață, am vizitat una din Bisericile Creștine după Evanghelie plantate de către fratele Simon, dintr-un sat extrem de sărac din apropiere de Mansa.

În timpul programului, pe ușa casei de adunare a intrat un tânăr cu o porta-voce în mână. Mi-am închipuit că e vorba de instrumentul cu pricina.

La terminarea programului, fratele Simon mi-a spus: “Vezi această porta-voce, cu ea am evanghelizat eu toată zona aceasta.” Și arătând către mulțimea de frați și de surori din biserică, mi-a spus: “Și uite și rodul.”

M-a impresionat până la lacrimi această mărturie vizibilă, pentru că mi-a fost greu să cred ce auzeam urechilor. Așa că i-am întebat și eu direct pe cei veniți la adunare: Câți dintre voi v-ați întors la Domnul, pentru că ați auzit Evanghelia predicată prin această porta-voce?

Aproape toți cei patruzeci de oameni prezenți au ridicat mâna. Nu am putut să spun decât: Slăvit și binecuvântat să fie Domnul!

Iată că unul seamână, altul udă, iar Dumnezeu face să crească sămânța Cuvântului lui Dumnezeu!

Valentin Hrihorciuc