Puls misionar

Vești de la Familia Lețu: Mongolia

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Vești de la Familia Lețu: Mongolia

Dragi prieteni,


Vă salutăm cu mult drag din Baganuur, Mongolia, unde am ajuns cu
bine.


Călătoria din această vară din Italia și România a fost o binecuvântare pentru noi, pentru toți copiii noștri, pentru părinții noștri și sperăm că și pentru cei cu care am avut părtășie pe parcursul acestui timp. Ne-am bucurat de creația minunată a prețiosului nostru Dumnezeu, de oameni dragi, de locuri, fructe, flori, munți și mare. Suntem mai mult decât recunoscători Domnului pentru că ne-a dăruit această călătorie.

Am fost așteptați dis de dimineață la aeroportul din Ulaanbaatar cu cafea, sucuri și dulciuri pentru copii de către fratele și prietenul nostru mongol cu care lucrăm la adunare și care a folosit mașina noastră cât timp noi am fost plecați. Am aflat că soția lui și o soră din adunare făceau mâncare la noi acasă (le-am lăsat cheia de la apartament pentru că au avut grijă de motanul nostru). Aici suntem ca o mare familie: folosim împreună ce avem, când avem nevoie. Toată iarna am dus copiii la grădiniță cu mașina fratelui, pentru că Emil venea cu ei de la rugăciunea de dimineață și nu se mai ducea la garaj ca să ia mașina noastră să ducă copiii la grădiniță. Mașina lor rămânea la noi până după ce aduceam copiii înapoi acasă și apoi o lăsam în fața clădirii în care lucrează sora noastră - adică la 3 minute distanță de blocul nostru :) Acum facem schimb de mașini de câte ori au musafiri.

Ne așteptau multe vești bune la Baganuur. Sora noastră care a divorțat de soțul bețiv și abuziv s-a angajat cu contract la cel mai mare supermarket din oraș și și-a mobilat iurta în care locuiește cu cele 4 fete în liniște și pace. Slavă Domnului!


Sora care avea probleme cu inima și-a revenit foarte bine. Ne rugăm să vadă mâna Domnului în însănătoșirea ei. În curtea adunării „au apărut” 4 toalete ecologice, curate și funcționale. Aleluia!


Trei tinere și o soră mai în vârstă se gândeau serios la botez. Asta a fost cea mai minunată veste, dar ca să ne asigurăm că știu exact semnificația și importanța botezului Emil a predicat în fiecare duminică despre asta. Ne-am gândit că poate le-a descurajat prezentându-le toate aspectele, dar azi am aflat că tinerele n-au fost descurajate. Prin harul Domnului în curând vom avea botezuri.
Domnul să lucreze în continuare!Copiii noștri
Micuții noștri au început grădinița. Timi e la grupa mare, are aceleași educatoare ca anul trecut, dar alți colegi. În schimb Lucas trebuie să meargă la grupa următoare unde are alte educatoare dar aceiași colegi de anul trecut. Doar că el s-a atașat foarte mult de una dintre educatoare și...trebuie să ne rugăm mai mult pentru „transferul” lui. Colegii pe care îi are acum sunt foarte mici, nu vorbesc încă și au activități pentru nivelul lor și astfel Lucas nu poate învăța mare lucru.

Ștefan a început și el studiile în clasa a 10-a și e conștient că trebuie să se organizeze mult mai bine decât anul trecut pentru a reuși să studieze cu succes. Lidia și-a amânat examenele din vară pentru a putea petrece mai mult timp cu noi. Ne rugăm ca Domnul să o ajute la examene, să o călăuzească spre calea Lui îngustă și să vorbească inimii ei și inimii prietenului ei.

Filip a început deja să lucreze ca executor judecătoresc. Soția lui e manager la două magazine Starbucks din Londra. Din punct de vedere financiar nu au probleme, dar sufletul lor are mare nevoie de Apa Vieții. Ne rugăm ca Domnul să le vorbească și să aducă lângă ei prieteni credincioși.

Suntem recunoscători și mulțumim Domnului pentru toți cei care ne-au înlesnit călătoria în Italia și România, care ne-au primit în casele lor, la mesele lor și ne-au purtat de grijă atât de minunat!
Domnul să vă binecuvânteze și să vă răsplătească înmiit!
Vă mulțumim tuturor pentru rugăciunile cu care ne-ați însoțit în tot timpul petrecut în afara Mongoliei.

 


Noutăți
Am reînceput studiul biblic în limba engleză. M-am bucurat să aud că surorilor le-a lipsit acest timp. Și mie îmi era dor :)

Pentru că am fost abordată de mai multe ori cu cererea de a ajuta la limba engleză diferite persoane, necunoscute, m-am gândit și m-am rugat ca Domnul să îmi arate dacă nu cumva chiar acestea sunt persoanele cu care Domnul vrea ca eu să interacționez. Astfel, într-o singură săptămână, trei astfel de persoane mi-au propus să le ajut: o doamnă de la care cumpăr suveniruri mi-a zis de fata ei. Un tânăr care lucra la societatea de electricitate m-a ajutat să plătesc o factură on-line și m-a întrebat dacă îl pot ajuta să-și îmbunătățească engleza. Apoi chiar vecina care locuiește în apartamentul de sub cel al nostru mi-a zis de fata ei. Ne-am întâlnit cu toții să discutăm și s-a rezolvat inclusiv problema spațiului unde vor avea loc lecțiile. Domnul să lucreze și să ne dea înțelepciune în ceea ce avem de făcut. El să pregătească „terenul” în care să punem sămânța bună.

Chiar acum, în timp ce scriu, tinerii de la adunare fac lecții biblice acolo cu copiii din cartier. S-au organizat singuri și au pregătit până și gustările. Domnul să lucreze cu putere și să-i binecuvânteze pe toți!
 Continuați să ne fiți alături în rugăciune:

  • Pentru cei care se vor boteza - să fie o mărturie în familia lor și pretutindeni în jurul lor.
  • Pentru părinții noștri - Domnul să îi mântuiască, să le dea sănătate, putere, pace și bună înțelegere.
  • Pentru copiii noștri: mântuire și dorința de a-L sluji cu credincioșie; dorință și putere de a studia.
  • Pentru activitățile reîncepute:

-  ora de rugăciune și studiul biblic de dimineață să facă viu și lucrător Cuvântul în viața fiecăruia;
- prin „Ora surorilor”, Domnul să aducă lumină din Scriptură în toate aspectele vieții noastre;
- studiul biblic în limba engleză să aducă roade în viața fiecărei surori;
- Domnul să se lege relații care să ducă la mântuire în grupul de studiu al limbii engleze.

Emil & Alina Lețu-Dragomir