Articole Diaspora Română Creștină

Vlad Schlezak ◉ S-a terminat chiar și pentru omul postmodern

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Vlad Schlezak ◉ S-a terminat chiar și pentru omul postmodern
“Când a luat Isus oţetul, a zis: „S-a isprăvit!” Apoi și-a plecat capul și Și-a dat duhul.” ‭‭Ioan‬ ‭19:30‬ ‭

Doar aici Isus bea oțet. Matei si Marcu ne spun că înainte de crucificare Isus a refuzat oțetul. Înțelegem că a vrut să treacă prin suferința maximă cu mintea limpede. Nu s-a anesteziat biologic și mintal cu drogurile vremii ca să facă față problemei așa cum mulți spirituali procedează azi si deschid poarta demonicului in viețile lor prin drogurile care le schimba percepția si mintea.

Totuși aici, în punctul morții, Isus acceptă oțetul ca să-I umezească corzile vocale ca să ne spună : “S-a isprăvit”, apoi moare. Este strigătul Victoriosului. Este o recunoaștere triumfătoare că a împlinit cu succes lucrarea pentru care a venit pe pământ.

Apoi Isus și-a aplecat capul. Este un detaliu pe care numai Ioan îl descrie. Poate a văzut asta. Este o indicație a unei morți cu pace, o moarte a unuia care se încrede complet in Tatăl. Am văzut oameni care au făcut tot ce au vrut ei în viață și apoi au murit chinuiți de duhurile ce le vedeau și țipau schimonosiți și încordați înainte de-a-și da duhul, iar alții care credeau în Dumnezeu și deși sufereau de boli crunte, unii chiar imobilizați la pat,mureau cu o pace și seninătate pe chip.

Domnul Isus Cristos a plătit astfel prețul pentru mântuirea și întregirea noastră. Astfel Creștinul autentic are în Cristos mântuire și întregire pe mai multe planuri.
Întregire pe planul timpului, adică creștinul are trecutul iertat, prezentul binecuvântat și viitorul asigurat! Deci, creștinul nu trebuie nicidecum sa trăiască cu demonii trecutului și frica viitorului care ii distrug prezentul și chiar sănătatea mintală.

Întregirea pe planul personalității sale, adică are duhul mântuit, sufletul eliberat și trupul vindecat. Cristos alege dacă, cum, când și prin ce mijloc vindecă trupește, nu omul sfidează pe Dumnezeu și Îi dă directive de vindecare așa cum vrea el/ea iar apoi folosește șantajul emoțional zicând că a fost milos cu alții, că a plătit zeciuiala etc. Pe Dumnezeu nu îl poți nici minți nici batjocori. Vei pierde.

Întregirea pe planul relațiilor omului. Adică relații bune cu sine însuși (nu mai ai conflicte interioare care le compensezi in plăceri(vezi rădăcina Freud), in putere(vezi rădăcina Adler), in minciuna, bârfă, materialism, hedonism, droguri, vicii etc), relații bune cu aproapele și relații bune cu Dumnezeu.

Unul din cele 3 versete ce întăresc modelul de consiliere creștină multidisciplinară ce l-am dezvoltat de-a lungul anilor este “Dumnezeul păcii să vă sfinţească El Însuși pe deplin și duhul vostru, sufletul vostru și trupul vostru să fie păzite întregi, fără prihană la venirea Domnului nostru Isus Hristos.” ‭‭1 Tesaloniceni‬ ‭5:23‬ ‭
Aici este vorba in mare de unitatea inseparabilă duh-suflet-trup si întregirea in Cristos. Suntem cioburi pe toate laturile, sparți de unii si alții si chiar de noi înșine in diverse planuri, căutam leacuri lumești deși ne dăm spirituali prin biserici. Sa ne oprim si sa știm ca Doar Cristos ne poate întregi si ne poate da mântuire.

Lipsa cunoașterii Bibliei care ne spune despre Cristos, mântuire, speranța, iertare, schimbarea minții și despre doctrinele fundamentale creștine conduce la o viața plină de manifestări psihice bolnave, pline de frici, depresii, dependente și in anumite cazuri chiar psihoze.

Cristos a plătit prețul maxim pentru noi. In Cristos s-a terminat cu legea ce ne despărțea de Dumnezeu Tatăl și s-a terminat cu datoria păcatului și a morții. In Cristos s-a terminat cu frica de păcat si alte peste 500 de frici printre care si frica bolii si frica de moarte si frica de iad.

Prin moartea pe cruce a lui Isus orice datorie a fost plătită deja de Cristos.

Prin învierea lui Isus avem prin credință viața.

Te provoc să fii curios și să Îl cunosti personal pe Cristos. El îți va da iertare și identitate, o minte nouă si direcție, speranța și mai mult îți va da viața si mântuirea. Dumnezeu sa vă binecuvânteze!
Vlad Schlezak