Articole Devoționale / Motivaționale Mapamond Creștin

10 moduri creative de a face din acest Paște cel mai memorabil

elefant.ro%20
evomag.ro%20
10 moduri creative de a face din acest Paște cel mai memorabil
Este posibil ca multe familii din întreaga lume să sărbătorească din nou perioada Sărbătorilor Pascale acasă în loc să participe la slujbele bisericii și la întrunirile de familie. Deși știm că Hristos este mereu alături de noi, este posibil ca unii părinți să fie nevoiți să caute modalități de a-și ajuta familia să sărbătorească Învierea lui Hristos, iar participarea la slujba din duminica Învierii va fi diferită în acest an. În calitate de părinte, jucați un rol în crearea amintirilor copiilor dumneavoastră – ajutați-i să fie plini de speranță și compasiune. Nu aveți idei de unde să începeți? Consultați următoarea listă pentru a vă inspira din ideile noastre și pentru a face din acest Paște cel mai semnificativ și memorabil vreodată.

1. Studiați împreună Scriptura. Citirea relatării despre moartea și învierea Domnului Isus împreună cu familia dumneavoastră este o alegere obișnuită. Are biserica voastră un plan de lectură a Scripturilor pentru Săptămâna Paștelui? Dacă nu, iată referințele versetelor din fiecare dintre Evanghelii: Matei Capitolul 21 (Duminica Floriilor) și Capitolele 26-28; Marcați Capitolul 11 (Duminica Floriilor) și Capitolele 14-16; Luca Capitolul 19 (Duminica Floriilor) și Capitolele 22-24; și Ioan Capitolul 12 (Duminica Floriilor) și Capitolele 18-20. Continuați să citiți în Ioan 21 pentru mai multe istorisiri despre ceea ce a făcut Domnul Isus după Învierea sa.

Încurajați-vă copiii mai mari să facă un studiu al diferitelor relatări ale Paștelui în cele patru Evanghelii. Care sunt asemănările și diferențele? Ce caracteristici speciale are fiecare pasaj și ce detalii ne-ar lipsi dacă am avea un singur pasaj? Care pasaj li se pare cel mai interesant sau mai semnificativ?

2. Fii creativ. Faceți frunzele de palmieri pentru Duminica Floriilor! Ce ai prin casă cu care ai putea face frunzele? Ziar? Și cum arată frunzele de palmieri? Găsiți imagini și aflați cum să le recreați! Aceasta este o mare șansă de a vorbi cu copilul dumneavoastră despre evenimentele din Duminica Floriilor. Ce înseamnă chiar cuvântul „Osana”?

3. Du-te la bucătărie. Există mulțimi de produse de patiserie cu tematică de Paște, dintre care să alegi! Torturile cu morminte goale, rolele de înviere și chiflele fierbinți încrucișate sunt câteva dintre preferatele noastre. Lăsați copiii să-și folosească creativitatea pentru a afla cum să-și decoreze deliciile și să se bucure de timpul dulce împreună în bucătărie.

4. Faceți un playlist. Psalmul 147: 1, ne spune: „Ce bine este să cântăm laude Dumnezeului nostru, cât de plăcut și potrivit să-L laudăm!” Lăsați fiecare membru al familiei dumneavoastră să-și aleagă melodia preferată pentru a crea un playlist. Vino în dimineața Paștelui, mărește volumul și organizează împreună un festival de laudă!

5. Plantați în grădină sau un ghiveci de flori. A planta ceva și a-l privi cum crește este ceva de așteptat cu nerăbdare în fiecare zi și ne construiește speranța. Căutați online bulbi și semințe online pentru a vedea ce ar putea dori membrii din familia dumneavoastră să planteze. Posibilitățile sunt nelimitate, iar grădinăritul este o modalitate minunată de a crește copii care sunt săritori, perseverenți, responsabili și plini de resurse.

6. Reinventează școala duminicală. Utilizați ouă de înviere pentru a învăța povestea Paștelui copiilor mai mici! Ouăle de înviere sunt un set de ouă de Paște din plastic, fiecare având în interior un mic simbol care spune o parte din povestea morții și a învierii lui Hristos. Dacă nu aveți timp să comandați un set, mergeți la o vânătoare de familie! Ce puteți găsi prin casă pentru a vă umple ouăle? (Dacă sunteți cu adevărat în lipsă de idei, o căutare rapidă pe internet „Ouă de înviere” vă va oferi o mulțime de idei.)

7. Decorați-vă casa sau curtea. Alegeți lucruri pe care să le puteți folosi pentru a decora de Paști? Îți poți folosi luminile de Crăciun pentru a decora de Paști? Atârnați ouă de Paște de ramurile copacilor dumneavoastră? Folosiți vopsea pentru ferestre sau cretă pe alee? Atârnați lanțuri colorate de hârtie? Scoateți întreaga familie afară cu un proiect la care puteți lucra împreună!

8. Începeți o carte de rugăciuni de familie sau un borcan de rugăciune. Ca familie, scrieți cererile voastre de rugăciune pe bucăți de hârtie și puneți-le într-un borcan sau scrieți-le într-o carte. O dată pe lună, reveniți în rugăciuni ca familie și lăudați-l pe Dumnezeu pentru căile prin care a răspuns. De-a lungul Bibliei, vedem că amintirea minunilor pe care le-a făcut Dumnezeu și a rugăciunilor la care a răspuns a reînnoit puterea, speranța și curajul poporului Său. Blogul Raising Godly Girls de pe site-ul American Heritage Girls are resurse pentru postările devoționale tematice de Paște și resurse audio despre rugăciune și valorile creștine.

9. Căutați semne de primăvară. Dacă este posibil, mergeți la o plimbare în dimineața de Paște prin cartier sau la o drumeție în pădure și căutați semne de primăvară! Câte poți observa? Unele regiuni ale țării abia încep să înflorească, în timp ce altele sunt în plină înflorire. Aveți un membru al familiei sau un prieten care vă lipsește cu care ați putea schimba poze sau vorbi video? Exercițiul fizic ajută la întărirea spiritului!

10. Urmăriți câteva videoclipuri de Paște pe Right Now Media. Găsiți materiale pentru fiecare grupă de vârstă. Rulați o căutare pe cuvântul cheie „Paște” pentru a vedea tot ce este disponibil, dar aici sunt preferatele noastre:

  • În spatele Poveștii Paștelui este un documentar în două părți, aproximativ o oră în total, despre cum era Ierusalimul în zilele lui Isus. Arată locurile activităților sale în timpul evenimentelor din Săptămâna Mare și nu numai, ducând la Înălțarea sa pe Muntele Măslinilor. Bun pentru exploratori.

  • Devoționale de familie de 5 minute pentru săptămâna Paștelui! Aceste opt videoclipuri animate spun povestea Paștelui și sunt concepute pentru ca familiile să urmărească câte un episod în fiecare zi, începând din Duminica Floriilor și până în Duminica Paștelui. Acestea includ întrebări de discuție pentru familii la sfârșit. Potrivit pentru copii mici.

  • Semințele Paștelui prezintă o serie de cântări de închinare bazate pe Scripturi pentru a ajuta familiile să aducă Cuvântul lui Dumnezeu în inimile lor. Excelent pentru familii să le folosească împreună!

  • Petrecerea de laudă a lui Yancy este o altă modalitate excelentă pentru copiii mai mici să se închine lui Dumnezeu și să facă din bucuria Domnului puterea lor! Cel mai bun pentru copii mici, însă cântecele sunt atrăgătoare - tu și fetele tale mai mari s-ar putea să vă treziți fredonând!

Traducere de Prodocens Media