Articole Devoționale / Motivaționale

Ioan Cocîrțeu ◉ Săptămâna Patimilor: MARȚI

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Ioan Cocîrțeu ◉ Săptămâna Patimilor: MARȚI
Zi grea. Lungă. Istovitoare din punct de vedere mental. Fără răgaz pentru Omul din El, dar cu tăria și înțelepciunea dumnezeiescului din Sine a fost mai mult decât biruitor.

I-au fost puse întrebări grele prin care se dorea a fi prins cu propriile-I răspunsuri, ca mai apoi, pe baza lor să fie condamnat. Însă, n-au reușit, Hristos a răspuns perfect fiindcă doar El le știe pe toate. Să nu uităm, El era înțelepciunea lui Dumnezeu.

A dovedit curaj. N-a fost deloc simplu să le spună liderilor religioși "Vai de voi..." Ei trebuiau să fie uși deschise spre Împărăție, când, de fapt, erau ziduri de netrecut. Călăuze oarbe, morminte văruite, pui de năpârci...câtă mânie sfântă la Dumnezeul dragostei. Da, pentru că-i iubește atât de mult pe oameni îi dorește salvați și nicidecum duși în rătăcire.

Sfârșitul lumii a fost pe buzele Lui. Ne-a învățat cum va fi și ce va fi. N-au fost preziceri false, minciuni. Tot ce-a spus se împlinește sub ochii noștri. Marele Prooroc e El.

O zi grea se termină frumos. Într-un gest de dragoste manifestată la superlativ este uns cu mir. Parfum scump...era câștigul pentru un an de zile de lucru. E ceva prea costisitor în favoarea Lui? El, Cel mai scump, merită ce este mai scump!

O săptămână mare!