Articole Devoționale / Motivaționale

Ioan Cocîrțeu ◉ Săptămâna Patimilor: MIERCURI

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Ioan Cocîrțeu ◉ Săptămâna Patimilor: MIERCURI
Betania, un sat mic în care trăia o familie mare...Nu, nu erau mulți, nici nu aveau poziții înalte în societate, măreția lor stătea însă în faptul că-L iubeau pe Domnul Isus. Maria, Marta și Lazăr erau prietenii Mântuitorului, iar casa lor parcă era casa Lui.

În ziua de miercuri Hristos Domnul nu a mers în Ierusalim, nefiind înregistrate în Evanghelii anumite acțiuni publice, ci după toate evidențele a rămas în Betania să se odihnească. Cei trei frați, prietenii Lui, L-au primit atât de bine. Era casa deschisă permanent pentru El, fără să simtă vreodată că trebuie să plece, ci doar atunci când Lucrarea Tatălui avea termenele ei. Aici mânca și se odihnea...era iubit și prețuit!

Cred că ziua I-a fost liniștită. S-a bucurat cu Lazăr, cel înviat din morți. A mâncat din bucatele Martei și din tot ce ea I-a pregătit. S-a întremat prin iubirea Mariei. Au depănat amintiri, au interpretat prezentul, s-au uitat cu tărie și mulțumire la ce va urma. Ura din Ierusalim nu mai conta...în Betania era bucurie, calm și multă dragoste. Fiind încărcat în Ființa Lui lăuntrică a putut merge mai departe. Urma greul, povara, bătăile, acuzațiile mincinoase, spinii și crucea...binecuvântată ai fost tu, casă din Betania.

O săptămână mare!