Știri externe Semnele vremurilor

Catolica.ro: Ambasada SUA din Vatican flutură steagul LGBT în luna „Pride”

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Catolica.ro: Ambasada SUA din Vatican flutură steagul LGBT în luna „Pride”

Ambasada SUA de pe lângă Sfântul Scaun a anunțat marți, 1 iunie, că afișează steagul curcubeu al LGBT pe durata lunii iunie, care este marcată în diferite părți ale lumii ca luna „Pride” (Mândriei) LGBT. „Statele Unite respectă demnitatea și egalitatea persoanelor LGBTQI+. Drepturile LGBTQI+ sunt drepturi ale omului”, a declarat ambasada pe Twitter. Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a anunțat la începutul acestui an că ambasadele și consulatele SUA din întreaga lume vor putea flutura drapelul „Pride” alături de drapelul american, în luna „Pride”. Autorizația de arborare a steagului a fost dată înainte de 17 mai, zi marcată drept ziua internațională împotriva homofobiei, transfobiei și bifobiei. Luna iunie, în timpul căreia ambasadele pot flutura steagul „Pride”, este sărbătorit ca luna „Pride” de către persoanele care se identifică drept LGBT.

Pe timpul administrației Trump, misiunilor diplomatice ale SUA le era interzis să expună steagul curcubeu și trebuiau să obțină permisiunea specială pentru a face acest lucru. Puteau însă să afișeze steagul în interiorul clădirilor. Antony Blinken, informa revista Foreign Policy în luna aprilie, a recomandat că misiunile diplomatice din anumite țări să evite arborarea steagului curcubeu dacă acest lucru ar crea o reacție adversă. Marți, președintele Joe Biden, al doilea președinte catolic din istoria SUA, a emis o declarație pe 1 iunie privind luna „Pride”. „Pride este atât o celebrare comunitară a vizibilității, cât și o celebrare personală a valorii proprii și a demnității”, a declarat Biden. El a lăudat recentele decizii ale Curții Supreme care au recunoscut dreptul legal la căsătorie între persoane de același sex în Obergefell vs. Hodges și care au decis că protecția drepturilor civile federale împotriva discriminării sexuale la locul de muncă se extinde și la orientarea sexuală și identitatea de gen, în Bostock vs Clayton.

Biden a cerut Congresului să adopte Legea Egalității, legislație care stabilește orientarea sexuală și identitatea de gen drept clase protejate în dreptul federal al drepturilor civile, alături de rasă și sex. Conferința Episcopală din SUA (USCCB) a avertizat că, în ciuda obiectivelor proiectului de lege de a combate discriminarea, acesta va discrimina persoanele credincioase care se opun redefinirii căsătoriei și transgenderismului. USCCB a avertizat că proiectul de lege, prin impunerea accesului la cazările publice în baza orientării sexuale sau a identității de gen, ar putea fi folosit pentru a face presiuni asupra Bisericilor să aibă „funcțiuni care le încalcă convingerile”. Agențiile de adopție religioasă ar putea fi forțate să plaseze copiii cuplurilor de același sex, iar căminele religioase pentru femei ar putea fi obligate să găzduiască bărbați biologici care se identifică drept femei transgender. Noua legislație anulează cererile de libertate religioasă formulate în temeiul Legii privind Restaurarea Libertății Religioase.

În declarația sa, Biden a promovat, de asemenea, ordinul său executiv din 20 ianuarie care prevedea politica administrației sale de a interpreta protejarea drepturilor civile astfel încât să includă orientarea sexuală și identitatea de gen. El a menționat că administrația sa a pus în aplicare acel ordin prin regulamente de agenție, cum ar fi Departamentul Educației interpretând Titlul IX privind protejarea orientării sexuale și a identității de gen sau Departamentul pentru locuințe și dezvoltare urbană privind solicitarea adăposturilor finanțate federal să accepte clienți pe baza identității de gen și nu după sexul lor la naștere. În timpul administrației Obama, Ambasada SUA de pe lângă Sfântul Scaun a publicat mesaje pro-LGBT pe rețelele sociale în ziua internațională împotriva homofobiei, transfobiei și bifobiei și în timpul lunii „Pride”, în 2014 și în 2011. Ambasada a avut, de asemenea, o postare pro-LGBT pe Facebook pentru luna „Pride” în 2017, în timpul administrației Trump.

Sursa: Catholic News Agency

www.catholica.ro