Știri externe Semnele vremurilor

Avertizările experților privind impactul Legii Egalității asupra părinților, copiilor și libertății religioase

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Avertizările experților privind impactul Legii Egalității asupra părinților, copiilor și libertății religioase
Împreună cu mulți părinți îngrijorați, experții medicali și juridici atenționează asupra Legii Egalității, care a fost adoptată joi în Camera Reprezentanților, că aceasta va aduce implicații pe termen lung asupra copiilor, drepturilor părintești și libertății religioase dacă va deveni lege.

Proiectul de lege care are peste 500 de pagini și a trecut cu un vot de 224 la 206, își propune să adauge față de Legea Drepturilor Civile din 1964 sexul, identitatea de gen și orientarea sexuală. Măsura a fost reintrodusă în Camera Reprezentanților, unde a fost adoptată pentru prima dată în 2019, înainte de a fi oprită în Senat. Aceasta adăuga orientarea sexuală și identitatea de gen la categorii protejate în ceea ce privește legislația de nediscriminare. Măsura elimină, de asemenea, principalele prevederi legate de libertatea religioasă și protecția conștiinței din Legea restaurării libertății religioase.

Efectele sale ar fi de anvergură, pentru că redefinește „serviciul public” pentru a include „orice instituție” care oferă un serviciu, inclusiv biserici, adăposturi administrate de grupuri religioase, agenții de adopție bazate pe convingeri religioase, precum și instituțiile de învățământ asociate cu confesiuni religioase și asociații.
 
Cei trei republicani care s-au alăturat democraților în votul pentru această măsură sunt Tom Reed și John Katko, ambii din New York și Brian Fitzpatrick din Pennsylvania.

În timpul unui eveniment virtual găzduit, marți, de Fundația Heritage, reprezentanții Alianței Family Policy, Vicki Hartzler, R-Mo., și Autumn Leva, au detaliat diverse îngrijorări cu privire la Legea Egaliății și implicațiile sale pentru americani, dacă aceasta va trece de Senat și va fi semnată ca lege de către președintele Joe Biden.

Alți vorbitori ai evenimentul Heritage au fost Maria Keffler de la Partners for Ethical Care, Dr. Michelle Cretella de la Colegiul American de Pediatri, și Greg Baylor de la Alianța Defending Freedom.

Hartzler, fostă profesoară și antrenoare de atletism, a explicat că dacă proiectul de lege va fi adoptat, va anula toate victoriile pe care le-au avut femeile în atletism, prin permiterea bărbaților trangender să concureze în sporturile feminine. Până în prezent, 20 de state au introdus o legislație menită să mențină sporturile separate pentru fiecare sex.

În cazul în care proiectul de lege devine lege „nu vom avea un sport feminin care să fie echitabil”, a adăugat Hartzler, care a ridiculizat-o drept „Legea inegalității”.

Drepturile părintești sunt, de asemenea, în mare pericol cu această potențială lege, a continuat aceasta. În cazul în care Legea trece în Senat, se va pune problema de ceea ce se va preda în școlile publice și părinții nu vor putea să obiecteze în privința conținutului, întrucât acest lucru va fi perceput ca o problemă de discriminare.
 
În mod similar, potrivit lui Hartzler, drepturile părinților de a lua decizii în privința îngrijirii medicale a copiilor lor ar dispărea, aceasta referindu-se la un caz din 2018, în care un judecător a îndepărtat custodia părinților pentru că aceștia s-au opus ca adolescentul lor de 17 ani să primească hormoni de tranziție.

„Dacă acest lucru trece la nivel național, părinții s-ar putea confrunta cu o situație similară în toată țara”, a spus aceasta.

Hartzler sprijină Promise To America’s Children a Fundația Heritage, o mișcare națională care și-a propus să se opună Legii Egalității și, în sens mai larg, față de ideologia de gen asupra copiilor în sfera publică.

După cum afirmă Heritage, promisiunea este de a crea și susține legi care vor proteja sănătatea și siguranța copiilor, și familiile - în special relațiile lor cu părinții, care au responsabilitatea principală de a-i iubi, proteja și educa.

Joi, în timpul dezbaterii de 90 de minute a Camerei Reprezentanților asupra proiectului de lege, reprezentantul Sean Patrick Maloney, D-N.Y. a susținut că Legea Egalității nu reprezintă nicio amenințare la adresa libertății religioase și că îngrijorările ridicate de republicani ar fi „ridicole”.
Maloney i-a acuzat, apoi, pe oponenții proiectului de lege că folosesc libertatea religioasă ca pe un șiretlic pentru a-și ascunde „pro-discriminarea împotriva homosexualilor”.

Ca răspuns la acuzațiile lui Maloney, reprezentantul Jim Jordan, din R-Ohio, a declarat: „Iată, la pagina 25. Se spune clar: «Legea restabilirii libertății religioase din 1993 nu oferă un temei juridic pentru o cerere»” [împotriva unei acuzații de discriminare religioasă].

„Fondatorii noștri au spus în primul drept, în Primul Amendament al Constituției, că puteți practica religia dumneavoastră după cum doriți. Dar chiar aici, în proiectul lor de lege de astăzi, democrații spun «Nu, nu se poate»”, a afirmat Jordan.

Reprezentantul Mike Quigley, D-Ill. a ridiculizat argumentele republicanilor considerându-le drept „transfobie”, „homofobie” și „ură”, a raportat The Epoch Times.

În timpul discuției de marți a Fundației Heritage, Cretella, de la Colegiul American de Pediatri, a remarcat modul în care problema disforiei de gen la copii a devenit politică. Această politizare a corupt întreaga sferă a medicinei.

Marea majoritate a profesioniștilor din domeniul medical, terapeuți și consilieri, cred că cel mai bun drum pentru acest tratament ar fi o primă evaluare psihologică foarte aprofundată a copilului și urmărirea factorilor de bază, a explicat aceasta.

„Cei care sunt acum în măsură să ia decizii pentru sistemul de învățământ medical și a medicilor, recomandă ca toți copiii, indiferent de vârstă, să fie puși în starea de confuzie de gen. În esență, aceștia să fie amețiți de minciuna că ei s-ar putea naște într-un corp greșit”, a spus Cretella în remarcile sale.

În acest caz, acest lucru îi va pune pe o cale medicală în care pubertatea lor normală va fi oprită chimic și va fi urmată de hormoni de sex opus, a adăugat ea. Combinația aceasta de medicamente care blochează pubertatea și hormonii sexuali de tranziție vor produce o potențială sterilitate pe viață.

„Avem deja fete sănătoase din punct de vedere fizic, la mai puțin de 13 ani, cărora li s-a recomandat mastectomie dublă. Acesta este un abuz instituționalizat asupra copiilor”, a afirmat ea. „Luăm tineri cu probleme emoționale, abuzându-i psihologic prin întărirea confuziei lor de gen și apoi experimentăm pe ei medicamente toxice și operații de mutilare”.

Cretella a fost contactată de medici atât pe plan intern, cât și internațional, care spun că ar fi „sfârșitul carierei” lor dacă ar sugera unei familii sau colegilor lor, într-un cadru profesional, că acești copii disforici au nevoie de o evaluare psihologică.
„Cultura anulării a ajuns în medicină și psihologie și devine înfricoșător”, a spus ea.

Întrebată ce crede că s-ar putea întâmpla în 10 ani, în cazul în care Legea Egalității va deveni lege, Cretella a declarat că profesioniștii din domeniul medical care se opun tranziției de gen a copiilor și cred în principiul „întâi nu face rău” vor fi eliminați. Cei cu care vei rămâne sunt cei care cred în „mai întâi experimentează și apoi pune întrebări”.

Maria Keffler a menționat că printre aspectele cele mai îngrijorătoare ale ideologiei radicale de gen este modul în care tinerii sunt instruiți de profesori care folosesc programe de învățământ care nu sunt bazate pe fapte sau știință.

„Și asta îi învățăm pe copiii noștri în masa. Este șocant când vezi ce se face în școli ... și de unde vine. ... E vorba de a face bani. Este vorba despre promovarea unei agende”.

„Copiii sunt învățați de la grădiniță că unii băieți au vagin și că unele fete au penis, iar ei pot fi orice gen doresc”, a continuat ea.
Keffler a povestit că a auzit povești despre copii de școală elementară cărora li s-a cerut să se ridice în clasă pentru a le spune tuturor despre „identitatea lor de gen”.

Ea nu mai poate spune, cu bună știință, că școlile publice mai sunt locuri sigure pentru copii. Mulți oameni încă nu realizează cât de cumplită a devenit situația, a afirmat ea, mai ales că unii reprezentanți ai școlilor recomandă profesorilor să înșele părinții, permițând elevilor să ducă o viață dublă prin portretizarea unei identități de sex opus în timp ce sunt la școală.

Legea Egalității va exacerba această abordare extrem de politizată în medicină, psihologie, educație și alte domenii profesionale, potrivit lui Greg Baylor de la Alianța Defending Freedom.

Din cauza includerii orientării sexuale și a identității de gen în dispozițiile privind nediscriminarea, orice entitate care primește bani de la stat este supusă unor astfel de politici. Printre cei mai mari beneficiari ai fondurilor de stat se numără școlile publice.

Când a fost întrebat dacă protecțiile libertății religioase prezentate în legea federală ar fi păstrate în cazul în care Legea Egalității devine lege, avocatul ADF, a remarcat lipsa de scutiri religioase din proiectul de lege. La nivel de stat și local, unde au fost adoptate statute similare, astfel de scutiri sunt prezente.

„Dar cu Legea Egalității nu aveți de niciun fel, nu există nicio scutire pentru angajatorii religioși, nu există nicio scutire pentru furnizorii de asistență maternală religioase, nu există nicio scutire pentru școlile religioase”.

Se dezbate dacă dispozițiile legale existente pot proteja anumite entități religioase de cererile de discriminare, cum ar fi titlul VII din Legea drepturilor civile, secțiunea referitoare la ocuparea forței de muncă și secțiunea din Legea privind locuințele echitabile, ale cărei dispoziții s-ar aplica probabil colegiilor religioase, care au cămine separate în funcție de gen.

Dar caracteristica cea mai distructivă este modul în care Legea de restaurare a libertății religioase este afectată, a spus el, o lege care a fost adoptată de o bază covârșitoare bipartizană și semnată ca lege de fostul președinte Bill Clinton. Legea egalității interzice în mod expres citarea RFRA .

Modul de abordare a libertății religioase de până acum „s-a dus, mă tem”, a spus el, „și a ajuns la punctul în care dă la o parte bucăți mari din RFRA”.

Când o lege federală intră în conflict cu legea statului, legea federală câștigă, a spus el. Astfel, în cazul în care statului unui stat stabilește că bărbații care se identifică ca femei nu pot participa la sport feminin școlar, revizuirea Legii Egalității la Titlul XI ar învinge legea statului.