Știri externe Semnele vremurilor

Avortul rămâne interzis în Texas

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Avortul rămâne interzis în Texas
Vineri Curtea Supremă din SUA a dat o decizie importantă pe care sunt sigur că nu ați auzit-o în România. Dl Biden a dat Texas în judecată pentru a bloca legea adoptată în Texas pe 1 septembrie care interzice avortul după 6 săptămâni de sarcină. Vineri, Curtea a respins solicitarea dlui Biden.

O decizie finală privind soarta avortului în Texas, dar și a Americii în întregime, se va da în iunie 2022. Până atunci nici o ființă umană nu va mai fi avortată în Texas. Nădăjduim și apelăm la mărinimia lui Dumnezeu că legea Texasului să nu fie invalidată, iar avortul să rămână în afara legii.

Evenimentele privind statutul legal al avortului în America sunt uimitoare. Nimeni în America nu mai crede că după iunie 2022 statutul legal al avortului în America va fi identic cu cel de azi. Există câteva opțiuni.

În primul rând e posibil ca avortul să nu mai beneficieze de statut de drept în Constituția federală americană. În al doilea rând, e posibil ca Tribunalul să permită celor 50 de state să decidă la nivel de stat dacă legiferează sau nu un drept la avort.

Peter Costea