Știri externe Sondaje Semnele vremurilor

Sondaj: Majoritatea americanilor se opun finanțării avorturilor din banii lor

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Sondaj: Majoritatea americanilor se opun finanțării avorturilor din banii lor

Un nou sondaj realizat de Knights of Columbus și Marist arată că majoritatea americanilor se opun folosirii banilor contribuabililor pentru finanțarea avorturilor în Statele Unite și în străinătate, informează The Federalist.

Potrivit unui sondaj telefonic efectuat pe mai mult de 1000 de persoane, majoritatea americanilor, aproape 6 din 10, se opun folosirii finanțării federale pentru a plăti avorturile femeilor din Statele Unite.

Întrebați despre ideologia lor, 31% dintre cei care se identifică „pro-alegere” se opun folosirii banilor din taxe pentru finanțarea avorturilor în America. Aproximativ 83% dintre Republicani se opun acestei propuneri, precum și 65% dintre independenți.

Când au fost întrebați cu privire la utilizarea fondurilor federale pentru avorturile internaționale, 77% dintre americani spun că „se opun” sau că „se opun cu tărie”, un număr care potrivit cercetătorilor a crescut de anul trecut, 95% dintre Republicani, 85% dintre independenți și chiar 55% dintre Democrați opunându-se acestei acțiuni, demonstrând un acord bipartizan. Dintre cei care sunt împotriva folosirii banilor federali pentru a plăti avorturi în străinătate 64% se declară pro-alegere.

Doar 19% dintre respondenți fie „susțin”, fie „susțin cu tărie” finanțarea avorturilor în afara Statelor Unite, un procent mic de contribuabili.

În timp ce cercetătorii au remarcat că avortul este adesea o problemă politizată și comunicată ca o simplă problemă de către mass-media, 76% dintre respondenți au spus, de asemenea, că susțin „restricții semnificative la avort”, cum ar fi permiterea procedurii numai în primul trimestru de sarcină și în caz de viol, incest sau pentru salvarea vieții mamei.

Potrivit rezultatelor, 98% dintre cei care promovează viața consideră că restricțiile sunt necesare pentru avorturi, iar o majoritate de 55% din rândul celor pro-alegere a încurajat, de asemenea, limitările.

Rezultatele vin cu doar câteva zile înainte ca președintele Joe Biden să semneze o serie de ordine executive care elimină protecțiile pro-viață, cum ar fi regula Mexico City, care interzice ca ajutorul extern al SUA să fie direcționat către organizații care efectuează avorturi.

Biden și Democrații și-au arătat, de asemenea, intenția de a anula pasajul tradițional și bipartizan din Amendamentul Hyde care interzice ca banii contribuabililor americani să finanțeze avorturile, cu excepția cazului în care viața mamei este pusă în pericol, o femeie a fost violată sau în cazul unui incest.

„În mijlocul diviziunilor politice dure din țara noastră, majorități clare bipartizane susțin restricțiile privind avortul și nu doresc ca banii din taxele lor să finanțeze avortul în străinătate. În ultimul deceniu, sondajele noastre au arătat în mod constant că politicile care promovează avortul la cerere plătit de contribuabili sunt divizatoare și nu sunt în pas cu opinia publică americană”, a declarat un reprezentant Knights of Columbus.

Tribuna.US