Știri interne Conferințe/Seminarii

Conferința „Creștinismul, revoluția iubirii” cu Adrian Papahagi și Mihail Neamțu la Opera Națională Română Cluj-Napoca

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Conferința „Creștinismul, revoluția iubirii” cu Adrian Papahagi și Mihail Neamțu la Opera Națională Română Cluj-Napoca

Știți probabil anecdota cu studentul întrebat de un profesor al Facultății de Drept ce pedeapsă prevede codul penal pentru bigamie? Răspunsul a venit prompt: „două soacre.” Poate că nu mai e un banc actual, având în vedere puzderia de avocați ai cinismului postmodern și ai relativismului moral.

În societatea occidentală, monogamia pare o noțiune depășită. Cel mai frumos basm al monarhiei britanice, nunta dintre Prințul Charles și Prințesa Diana, s-a sfârșit printr-un eșec de proporții epice. E bine? E rău? Să celebrăm oare autonomia ca virtute absolută a modernității? Suntem oare niște creaturi egoiste, condamnate din naștere la eșec?

Ce ne învață creștinismul despre iubire? Reflectă oare instinctul sexual cele mai profunde aspirații ale inimilor noastre? Ne-am repliat oare, ca oameni emancipați de prejudecăți religioase, în spațiul indiferenței etice, specifică biologiei evoluționiste?

Vă invităm la o dezbatere culturală și la un moment artistic menit să aducă lumină peste umbrele sufletului încercat de suferință, tristețe sau dezamăgiri.

În cadrul elegant al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, Clubul Marile Cărți invită în data de 28 noiembrie, la conferința Creștinismul, revoluția iubirii, la care îi vom avea oaspeți pe profesorul Adrian Papahagi și pe scriitorul Mihail Neamțu.

Evenimentul acesta își propune ca, prin dialogul care va avea loc între cei doi cunoscuți invitați, să readucă în inimile românilor lumina și bucuria credinței. Creștinismul se diferențiază de orice altă religie prin faptul că ea ne vorbește despre revoluția iubirii lui Dumnezeu pentru noi oamenii. Prin întrupare „absolutul și-a asumat condiția relativului” pentru ca noi să experimentăm veșnicia.

Totodată în cadrul acestui eveniment va avea loc un concert susținut de Maria Coman și lansarea cărții Geneză și Înviere. Cum citim Biblia astăzi? în cuprinsul căreia se regăsesc dialoguri asemănătoare celui pe care vi-l propunem.

Conferința și recitalul se vor avea loc în data de 28 noiembrie, începând cu orele 18:30, la Opera Națională Română Cluj-Napoca.

Adresa: Piața Ștefan cel Mare 2-4, Cluj-Napoca, 400081.

Intrarea este liberă! Au prioritate cei care se înregistrează achiziționând biletul gratuit!

Vă așteptăm!