Știri interne Conferințe/Seminarii

Conferință pentru femei la Hotel Capitol București

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Conferință pentru femei la Hotel Capitol București
Odată cu venirea primăverii, deja de câțiva ani la rând, un grup de doamne și domnișoare din biserica Ruah se întâlnesc pentru a lua masa împreună și a petrece un timp de suport emoțional, spiritual și intelectual. Beneficiile și bucuria ce reies din aceste întâlniri sunt greu de apreciat, însă un lucru este sigur: încă de la începutul lunii februarie doamnele se întreabă, cum va fi anul acesta?

În acest an, deși bucuria socializării la masă rămâne, apar totuși niște schimbări. În primul rând, formatul va fi de conferință, adică o expunere pe o anumită temă, apoi discuții aplicative în grupuri.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 26 februarie, ora 16, și fiind unul deschis, vor participa doamnele din Ruah București și Pitești, prietenele lor și orice femeie interesată de o seară deosebită în care se va vorbi despre iubirea de Dumnezeu și față de aproapele.

Tema „Rămâneți în dragostea Mea” este aleasă pentru încurajare și pentru clarificarea anumitor aspecte din frustrările credincioșilor în relația de răspuns la iubirea lui Dumnezeu, dar mai ales privitoare la relațiile interumane.

Multitudinea de legi și lucruri pe care evreii erau obligați să le păzească sunt rezumate de unii rabini, dar mai ales Domnul Isus la ceva foarte clar și esențial:
"Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu toată puterea ta şi cu tot cugetul tău; şi pe aproapele tău ca pe tine însuţi."

De obicei, în relația cu Dumnezeu, dar mai ales cu oamenii, noi contăm pe bagajul emoțional, subiectiv, făcând astfel abstracție de partea obiectivă sau mentală a lucrurilor. Domnul ne învită să-L iubim și cu tot cugetul (mintea).

Obiectivele conferinței sunt:
1. Relaționarea participantelor
2. Suport emoțional și spiritual
3. Clarificarea obiectivelor personale
4. Descoperirea factorilor de frustrare în relații
5. Reînviorarea și rededicarea față de Dumnezeu și misiunea iubirii Lui între oameni. 
Biserica RUAH București