Știri externe Articole Diaspora Română Creștină

Eugen Porcilescu ◉ Diaspora trăiește!

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Eugen Porcilescu ◉ Diaspora trăiește!
Ieri la Chieri ( un orășel limitrof metropolei Torino ), a avut loc un eveniment ce se anunța normal, cu câțiva tineri care vor veni la Conferință. În schimb, spre surprinderea noastră, au fost sute de tineri.

Efectele pandemiei se resimt în astfel de momente. Tinerii sunt dornici să își continue activitățile, indiferent dacă sunt restricții sau nu, daca e zonă roșie sau nu. Pandemia a însetat și mai tare sufletul tinerilor, dornici să fie împreună. Efectul nu a fost cel scontat de unii si anume că după pandemie, după închiderea locașurilor de cult nu vor mai veni la Biserică. Din contra, tinerii din diaspora italiană sunt dornici să reia orice activitate!

Subiectul întâlnirii a fost unul delicat: Tinerii creștini intre importanța caracterului și superficialitatea rețelelor de socializare.

S-au trasat niște linii clare, s-a atras atenția asupra unor pericole iminente ce le aduce prezenta pe platformele Social. Dependență, imagini imorale, dezinformare, modelarea unei idei de frumusețe perfectă, si câte altele, sunt pericole reale pentru tinerii care petrec tot mai mult timp pe rețele sociale.

Sunt institute italiene care relevă studii tulburătoare: tinerii intre 10 -15 ani petrec mai bine de 10 ore pe zi in fața telefonului; tinerii care petrec ore in fața telefonului sunt tot mai triști, chiar depresivi; numărul tot mai mare de tentative de sinucidere in rândul preadolescenților, toate ca efecte ale dependentei de social.

Noi ca slujitori ai altarului nu putem sta indiferenți în fața acestor realități! De aceea și scopul acestei conferințe si cu siguranță, a altora care vor urma!

In fine, prezența sutelor de tineri adunați la un loc, aprinde o lumină în întunericul pandemiei, a confuziei, a restricțiilor tot mai iritante, a nesiguranței cu care înaintam. Această lumină transmite un mesaj profund, tinerii vor merge înainte indiferent de ce se întâmplă afară, zâmbetul și sclipirea de viață din ochii lor nu vor putea fi stinse niciodată.

La urmă am ieșit din mijlocul a sute de tineri, care mâncau pizza și beau Coca-Cola având un singur gând:
Diaspora trăiește !


Galerie foto