Articole Semnele vremurilor

Eugen Porcilescu ◉ Iluzii dragi englezi, iluzii...

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Eugen Porcilescu ◉ Iluzii dragi englezi, iluzii...
Soluția găsită de britanici în fața tristei realități a valului de rasism, mă face să zâmbesc. Boris cere Camerei să înăsprească legile împotriva celor care scriu pe Social mesaje rasiste.

Pe bune?

Credem că dacă, se dau legi peste legi, se schimbă cumva realitatea?!

Disprețul față de o persoană de culoare dispare în momentul când citești o nouă lege?! Penibil!

Englezii ne demonstrează că în 40 de ani aproape, de când au fost responsabili de moartea a zeci de suporteri juventini, tot pe fondul huliganismului pe stadioane, si fiind suspendați ani de zile din orice competiție, ne demonstrează că omul oricât de modern s-ar crede, nu se schimbă prea mult! Disprețul față de apropele, negru sau roșu, democrat sau comunist, prostestant sau catolic, sunt sădite adânc în natura umană!

Iar acest dispreț nu dispare pe fondul unei legi! El dispare pe fondul unei profunde educații, în care generațiile tinere trebuiesc învățate adevăratele valori sociale!

Iar adevăratele valori sociale le găsim în texte sacre precum "Nu mai este nici Iudeu, nici Grec; nu mai este nici rob nici slobod; nu mai este nici parte bărbătească, nici parte femeiască, fiindcă toți sînteți una în Hristos Isus" Galateni 3:28

Odată pierdute aceste valori morale, pe ce principiu clădești respectul față de apropele tău? O lege care te sancționează? O amendă?

Iluzii dragi englezi, iluzii...s-a rupt gardul adevăratei educații! O lege împotriva rasismului e ca o lege împotriva dependenței de tutun...e nevoie de mult mai mult efort!

Eugen Porcilescu