Anunțuri decese

Florica Cherecheş despre cea care a fost Jackie Walorski, membră a Congresului SUA și fostă misionară în România

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Florica Cherecheş despre cea care a fost Jackie Walorski, membră a Congresului SUA și fostă misionară în România
Am aflat astăzi o veste tristă, și anume că a murit ieri în Indiana, într-un accident de mașină, Jackie Walorski, membră a Congresului american, o mare susținătoare și prietenă a României.

Am cunoscut-o pe Jackie în 2015, în timpul unei vizite efectuate în Statele Unite, în care am avut ocazia să cunosc mai mulți senatori și membri ai Congresului american. Ne-am conectat imediat sufletește, pentru că România a avut un loc special în inima ei, având în vedere faptul că între 2000 și 2004, ea și soțul ei, de profesie învățător, au trăit în România ca misionari creștini, unde au pus bazele unei organizații care a oferit hrană și echipament medical copiilor săraci.

Ea a vorbit adesea despre experiența avută pe pământ românesc: „Nu aș fi azi în Congresul SUA dacă eu și soțul meu nu am fi locuit în România vreme de patru ani” a spus doamna Walorski într-una dintre ocazii, acum câțiva ani.

Jackie Walorski și-e dedicat viața serviciului public, și-a trăit credința și valorile punându-se în slujba semenilor, iar ca membru în Congresul american a susținut întotdeauna cauza României, precum și solicitările mai recente, cum ar fi, necesitatea unei prezențe militare mai mari a SUA în România și programul de scutire de vize (Visa Waiver).

A fost ani la rând membră a grupului de prietenie cu România din Camera Reprezentanților, fiind unul dintre membrii fondatori. A susținut numeroase rezoluții și inițiative care au avut ca obiect promovarea intereselor României.

Pentru eforturile sale neobosite de a promova România, doamna Walorski a fost decorată de Președintele Klaus Iohannis cu cea mai înaltă distincție a statului român, “Steaua României”, într-o ceremonie care a avut loc chiar în clădirea Congresului american, pe 9 iunie 2017. Președintele a subliniat “implicarea personală” a doamnei Walorski la întărirea relației dintre România și SUA.

În timp ce Statele Unite au pierdut un legiuitor iscusit și un lider entuziast, România a pierdut un prieten formidabil de dedicat.

În onoarea doamnei Jackie Walorski, Excelența Sa, Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a anunțat că Ambasada României în Statele Unite va institui un premiu anual dedicat membrilor Congresului american care se implică cu determinare pentru a susține cauza României.

Condoleanțe familiei greu încercate!

Florica Cherecheş