Articole Familie

Ghiță Ignat ◉ Familia

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Ghiță Ignat ◉ Familia

În anul 1993, ONU a declarat ziua de 15 Mai ca fiind Ziua Internațională a FAMILIEI. Astfel, astăzi sărbătorim ziua acelei instituții dragi, în care cei mai mulți dintre noi am crescut și ne-am format.

Eu m-am însurat de tânăr, aș putea spune, la 22 de ani deja formam o familie cu Adriana, care pe atunci, avea doar 21 de ani. Sunt adesea întrebat dacă îmi pare rău că m-am însurat de tânăr. Răspunsul este: sub nicio formă!

Îmi place mult ce zice Domnul Iisus în Evanghelii: „De aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va lipi de femeia sa. Și vor fi amândoi un trup; așa că nu mai sunt doi, ci un trup.”
Bazat probabil pe acest adevăr rostit de Mântuitorul, părintele Dumitru Stăniloae spune: „Omul întreg este bărbat și femeie. Bărbatul singur nu e om întreg, femeia singură nu e om întreg, numai împreună sunt omul întreg.”

Sigur că trăim vremuri când progresismul agresiv, ridicat la nivel de mare cinste, de cei care ne conduc, lovește puternic în instituția numită FAMILIE. Acest curent deosebit de dăunător încearcă să șubrezească temeliile familiei pe care omenirea o cunoaște chiar de la începuturile ei.

Promovarea avortului, concubinajului, divorțului, sunt doar câțiva dintre factorii care atacă astazi mai mult ca oricând familia.

Un copil născut va ține familia închegată, am cunoscut familii care trăiau ilegitim, în concubinaj, însă atunci când li s-a născut primul prunc, nu au putut să rămână indiferenți și imediat s-au căsătorit atât legal, cât au cerut și binecuvântarea lui Dumnezeu.

Concubinajul este o amăgire… vrei o familie fericită, vrei să te bucuri de o binecuvântare deplină peste casa ta? Atunci pune mâna și te însoară sau te mărită.

Generație tânără nu te lăsa amăgită, nu te teme de Biserică, nu te teme de Dumnezeu, El face bine! Cere din mâna Lui binecuvântare peste familia ta.

Divorțul nu este o soluție! Soluția este șlefuirea caracterului nostru de soț și soție. Am întâlnit pe cineva care îmi zicea că până să învețe să se smerească, adică să mai taie din egoul lui enorm, nu vedea niciun viitor pentru familia lui proaspăt formată. Când a învățat că viața de cuplu este despre doi, nu doar despre unul, a înțeles că sunt șanse reale ca a lor căsnicie să funcționeze.

Am avut și am o mulțime de prieteni, însă în cele mai grele momente din viață unii au dat bir cu fugiții, alții au făcut cât au putut, însă doar familia a fost lângă mine cu adevărat. Nu vreau să supăr pe nimeni, dar cred că este un lucru natural ca acei din casa ta să îți fie cei mai apropiați.

De aceea, valoarea familiei este de neegalat! Nu poți înlocui familia cu absolut nimic altceva.
Îndemn, pe această cale, pe toți cei care cred acest adevăr să se folosească de tot ce le stă la îndemână, inclusiv rețele sociale și altele asemănătoare, pentru a promova familia naturală, în mod special în rândul generațiilor tinere.

Dumnezeu să ne binecuvânteze țara cu familii sănătoase și numeroase!

Ghiță Ignat