Semnele vremurilor

În mijlocul războiului, Ucraina ia în discuție legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex

elefant.ro%20
evomag.ro%20
În mijlocul războiului, Ucraina ia în discuție legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex

O petiție prin care se cere legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex a fost semnată de 28.000 de persoane și astfel a ajuns pe masa președintelui Volodimir Zelenski, scrie BBC.

Conform legii din țara vecină, acesta are zece zile la dispoziție să răspundă documentului intitulat „În aceste vremuri, fiecare zi poate fi ultima”, notează sursa citată.

„Este important ca persoanele LGBT să aibă dreptul să-și vadă partenerul și să-i poată colecta cadavrul de la morgă și dacă e cazul, să primească compensații”, a spus Oksana Solonska, șefa departamentului de comunicare a marșului homosexualității de la Kiev, citată de BBC.

Activista se referă la soldații LGBT care s-au înrolat în armata Ucrainei pentru a lupta împotriva Rusiei, așa cum sunt cei din „Divizia Unicorn”.

Ea a adăugat că speră ca mariajul între persoane de același sex să fie legalizat. Cu toate acestea, nu e clar dacă Zelenski va face vreun pas în acest sens. Dar președintele Ucrainei este obligat să răspundă petiției.

Conform unui sondaj realizat de Institutul Internațional de Sociologie din Kiev, în ultimii șase ani a scăzut numărul persoanelor care au o atitudine negativă față de homosexualitate, de la 60,4% la 38,2%. Doar 12% au o atitudine favorabilă, în timp ce 44% sunt indiferenți.

www.r3media.ro