Știri interne Instituții creștine

Institutul Teologic Penticostal București ◉ Retrospectiva anului 2020

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Institutul Teologic Penticostal București ◉ Retrospectiva anului 2020

Stimați frați slujitori, dragi prieteni ai ITPB,

Ne apropiem de finalul anului 2020, un an greu pentru fiecare dintre noi, un an în care am fost nevoiți să ne adaptăm, să recunoaștem că planurile noastre, oricât de bune ar fi, trebuie supuse voinței divine, un an în care ne-am confruntat cu izolarea, teama, cu boala, cu incertitudinea și veștile rele. Noi, slujitorii, am avut de-a face cu situații dificile și nemaiîntâlnite până acum; am avut de luat decizii rapide; părinții s-au văzut nevoiți să se împartă între slujbă și școala online a copiilor; unii dintre angajați s-au confruntat cu șomajul tehnic sau concedierea; vârstnicii s-au simțit poate mai singuri ca niciodată. În același timp, consider că anul 2020 a fost un an în care cei mai mulți dintre noi am reușit să ne îndeplinim obiectivele spirituale pe care ni le stabilim mereu la început de an nou: să citim mai mult din Biblie, să ne rugăm și să postim mai mult, să ne apropiem mai mult de Dumnezeu. Stând mai mult timp acasă, poate nemaiputând să ne desfășurăm activitățile obișnuite, ne-am îndreptat mai mult atenția către Domnul.

Și noi, profesorii, angajații și studenții Institutului Teologic Penticostal am fost nevoiți să ne adaptăm regulilor și condițiilor impuse de această pandemie: în luna martie am închis școala (continuând-ne activitatea online) și ne-am reluat activitatea în campus la începutul noului an universitar, în luna octombrie (din păcate, doar pentru trei săptămâni). Profesorii și studenții și-au continuat cursurile prin intermediul platformelor online, iar angajații din departamentul administrativ au lucrat fie de acasă, fie din campus, în funcție de specificul slujbei.

Pe șantier, lucrările au fost încetinite de dificultățile aduse de pandemie. Cu toate acestea, câteva echipe (inclusiv voluntari) au lucrat pe șantier, la instalația electrică, la izolarea cu polistiren a unei părți din atic. Am finalizat închiderile laterale la ultimul etaj. Am început să lucrăm la instalațiile sanitare și la montarea sistemului de răcire și încălzire. Cu ajutorul Domnului, am înaintat mult cu lucrările de tencuire. În prezent, se lucrează intens la instalațiile sanitare și de încălzire-răcire, la tencuieli și la confecționarea peretelui cortină. Până la sfârșitul anului, nădăjduim să realizăm și pereții despărțitori la ultimul etaj, care vor fi făcuți din structură metalică și gips-carton.

Admiterea din acest an a fost un prilej de bucurie pentru noi, mai ales în aceste vremuri tulburi, în care mai mult ca oricând se poate vedea că lucrarea unui slujitor al Bisericii nu este deloc ușoară sau confortabilă. Cu toate acestea, numeroși tineri au ales să se înscrie la ITPB și să urmeze drumul formării în vederea slujirii. La cursurile de licență (specializarea „Teologie penticostală pastorală”) au fost ocupate toate cele  50 de locuri scoase la concurs (numărul persoanelor înscrise a fost mai mare – aproximativ 60), iar la masterat au fost admiși 11 studenți. Aceste vremuri dificile ne-au conștientizat încă o dată că suntem datori să le oferim studenților o pregătire temeinică atât din punct de vedere academic, cât și spiritual, pentru ca ei să poată răspunde cu bine greutăților și suferințelor cu care se confruntă și cu care se vor confrunta credincioșii și Biserica Domnului atât în prezent, cât și în anii următori.

Un alt motiv de bucurie pentru școala noastră a fost faptul că în această perioadă am primit din partea bisericilor și a fraților diverse donații în bani și alimente pentru cantină. Apreciem foarte mult aceste daruri, mai ales că știm faptul că vreme de două luni și jumătate bisericile au fost închise, iar mai apoi numărul de credincioși care au putut participa la serviciile religioase a fost limitat. Vă mulțumim pentru colectele strânse și pentru că nu ați uitat de Institutul Teologic Penticostal din București. Dumnezeu să vă răsplătească și să vă binecuvânteze!

Nu știm ce va aduce anul 2021, nu știm când se va opri această pandemie și când ne vom putea relua activitățile după care tânjim acum (întâlnirile din biserică fără nicio limitare sau restricție, părtășia cu frații fără distanțarea socială, călătoriile, vizitarea familiilor/prietenilor/fraților din alte orașe/țări etc.). Nici noi, ca școală, nu știm în acest moment când ne vom relua cursurile cu prezență fizică, dar încrederea noastră este că Dumnezeu are totul în controlul Său și că încă are har pentru noi.

Sărbători binecuvântate și La mulți ani!

Cu prețuire,

Pastor Lector univ. dr. Ioan Brie
Rector ITPB