Articole Semnele vremurilor

Mihai Neamțu ◉ Visul libertății s-a transformat într-un coșmar...

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Mihai Neamțu ◉ Visul libertății s-a transformat într-un coșmar...
Am condamnat cu toții — pe bună dreptate! — ororile produse de criminalul de la Kremlin și actele de barbarie ale Armatei roșii în Ucraina. Dar ce mai face aliatul Rusiei? China a oficializat în ultimele săptămâni un nou lagăr de concentrare pentru 25 milioane de locuitori ai metropolei Shanghai.
Prinși cu treburile noastre, am uitat că — imediat după atrocitățile din Piața Tienanmen (1989) — Partidul Comunist de la Beijing a continuat persecuțiile din Tibet, hărțuirea creștinilor, distrugerea mișcării studențești din Hong Kong… A urmat, evident, tortura medicilor din Wuhan și terorizarea celor care salvau vieți în provincia Hubei.

Să nu ne facem iluzii, așadar, atunci când vorbim de chinezii conduși de Xi Jingping (și omagiați de Bill Gates)!

Reprezentanți ai tehnoștiinței totalitare, o clică de politicieni corupți suprimă libertatea de exprimare, coordonează furtul de tehnologie, supraveghează sau lichidează adversarii politici, șantajează lideri occidentali (după modelul mitei oferite lui Hunter Biden), îngropând orice anchetă serioasă asupra laboratorului de virologie P4 din Wuhan.
Controlul draconic al populației din Shanghai depășește astăzi tot ce-a imaginat vreodată un George Orwell în faimosul roman distopic 1984. Visul libertății s-a transformat într-un coșmar.

Mihai Neamțu