Știri externe Semnele vremurilor

O biserică închinată lui Diego Maradona

elefant.ro%20
evomag.ro%20
O biserică închinată lui Diego Maradona
O biserică închinată lui Diego Maradona s-a deschis zilele trecute în orașul mexican Puebla. Nu e nicio mirare de vreme ce fostul fotbalist argentinian are și o religie proprie, înființată încă de acum  20 de ani.

Biserica mexicană Maradoniana se află la câteva străzi de un templu catolic situat în vârful Marii Piramide din Cholula și care și-a început construcția în 1594.

 „Altarul” lăcașului de cult este făcută din iarbă sintetică însoțită de covoare în formă de minge. Pe laturi sunt scaunele pentru „enoriași” care sunt decorate cu tricouri de diferite echipe atât mexicane, argentiniene și europene, cât și echipe naționale din întreaga lume.

Maradona

Pe pereții acestei incinte sunt fotografii la scară mare în care apare așa-numitul „Pibe de Oro” din copilăria sa, până la cele mai emblematice imagini din întâlnire cu Fidel Castro, Lionel Messi și cu Papa Francisc.

O biserică din care nu lipsesc imagini cu pagini ale ziarelor naționale despre moartea, realizările și „minunile” făcute de Maradona.

El Pibe d Oro ar fi decedat dupa un stop cardiorespirator, în casa lui din Tigre. Gigantul fotbalului se stabilise în Tigre după operația la cap.  Diego Armando Maradona suferise o intervenție chirugicală pe creier, la începutul lunii noiembrie 2020, după ce doctorii i-au descoperit un hematom. Maradona împlinise 60 de ani pe 30 octombrie 2020.