Articole Semnele vremurilor Diaspora Română Creștină

Peter Costea ◉ Made in China: Covid 19. China este responsabilă

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Peter Costea ◉ Made in China: Covid 19. China este responsabilă
Anul trecut afirmam de mai multe ori că factorul uman este responsabil pentru pandemia Covid 19 și că doar factorul uman va putea pune capăt pandemiei.

Aveam intuiția că ceva s-a întâmplat în China, fie intenționat, fie din neglijență, care a adus umanitatea în situația mizerabilă în care se află azi. Săptămâna trecută am fost informați că numărul deceselor oficial atribuite pandemiei COVID 19 a trecut de 2 milioane și că aproape 100 de milioane de persoane au fost infectate.

Nu eram convins că virusul responsabil pentru moartea și infectarea acestor ființe umane s-a ivit peste noapte în piețele din Wuhan, ca rezultat al condițiilor mizerabile și insalubre din piața orașului, ori că un pandolin ar fi purtat virusul și apoi l-ar fi transmis unei ființe umane care la rândul ei l-a transmis altor ființe umane, în lanț.

În lunile care au urmat am început să dau peste informații, nu suspiciuni, care mi-au întărit convingerea că factorul uman a fost cauza principal responsabilă pentru pandemia curentă. Acum un an nu știam, de exemplu, că laboratoarele din Wuhan dețineau, la vremea aceea, și încă dețin, cantitățile cele mai mari de coronavirus din întreaga lume.

A fost, deci, doar o coincidență că virusul Covid 19 a apărut prima dată acolo? Că primele ființe umane infectate cu Covid 19 au fost tot în Wuhan? În Wuhan și nu în alt oraș al Chinei? În China și nu în altă parte?

La începutul acestui an am dat peste unul dintre cele mai importante, aprofundate și bine argumentate articole privind originea Covid 19 și a coronavirusul. Opiniile autorului și probele aduse în sprijinul lor mi-au întărit convingerea că factorul uman, și nu un animal, a fost responsabil pentru declanșarea uneia dintre cele mai letale pandemii din istoria omenirii.

Nu e cumva ironic că această pandemie letală s-a petrecut în epoca modernă, când literalmente statele lumii alocă sute de milioane de dolari anual pentru a studia virusurile, a găsi vaccinuri, și pentru a preveni transformarea virușilor în pandemii? Ironic, de asemenea, având în vedere mulțimea mare de „oameni de știință” și „experți” care zi și noapte studiază virușii, publică sute de articole, participă la zeci de conferințe anual, și totuși nu au putut preveni pandemia lui 2020 și le-a luat un an să producă un vaccin contra virusului COVID-19?

Rar recomand materiale cu atâta strădanie cu cât o fac astăzi în această postare. Pentru a înțelege originile virusului Covid-19 și falimentul oamenilor de știință care a dus la pandemia 2020, vă recomand Covid-19: The Lab Leak Hypothesis / Covid 19, Ipoteza scurgerii din laborator, scrisă de Nicholson Baker și publicat pe 4 ianuarie în New York Magazine. [Link: www.nymag.com]

După cum autorul deja indică în titlul articolului, el discută ipoteza virusului COVID-19 ca fiind o scurgere ori scăpare din laboratoarele de virusologie din Wuhan. În opinia mea, argumentele lui Baker sunt convingătoare. Articolul are aproximativ 20 de pagini, iar ipoteza autorului apare la sfârșitul articolului.

Majoritatea paginilor precedente sunt o discuție a teoriilor, evenimentelor și dezbaterilor experților și oamenilor de știință privind originea virusului COVID-19.
Pe scurt, Baker ne informează că în 2012 trei mineri dintr-o mină de cupru din Mojiang au fost trimiși într-o galerie a minei să culeagă „excremente de lilieci„. Se știa dinainte că liliecii poartă virusul coronavirus, dar virusologii chinezi au solicitat aceste specimene pentru a decodifica coronavirusul prezent în liliecii din mină, cu intenția de a crea un vaccin împotriva lui.

Minerii, îmbrăcați în costume de protecție, au făcut cum li s-a cerut. În timp ce își făceau munca s-au îmbolnăvit, au fost duși la spital, au fost tratați, dar au murit. În locul lor au fost trimiși alți trei mineri, mai tineri, care au adunat excrementele liliecilor și care, în timp, au ajuns în laboratoarele de virusologie din Wuhan.

Virusologii chinezi au informat administrația Obama privind noile specimene de coronavirus și au solicitat donații / grants pentru a decodifica virusul. Administrația Obama a alocat milioane de dolari acestui proiect, din care au făcut parte și câțiva virusologi din Statele Unite, de la Universitatea din North Carolina. Fondurile au fost alocate cu intenția de a găsi și un vaccin împotriva virusului.

Notă: Comentariul de azi va fi continuat

Peter Costea