Știri externe Semnele vremurilor

Premieră! Guvernul german a numit un comisar pentru problemele LGBTQ

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Premieră! Guvernul german a numit un comisar pentru problemele LGBTQ

Guvernul german a numit primul comisar responsabil pentru promovarea diversității și a intersecționalității în ceea ce privește comunitatea LGBTQ.

Sven Lehmann de la Partidul Verzilor a fost numit miercuri de guvernul German, primul comisar pentru a ajuta Germania „să devină o țară pionieră în lupta împotriva discriminării”.
 

Deputatul în vârstă de 42 de ani va fi responsabil cu pregătirea unui „plan național de acțiune” pentru promovarea acceptării și protejarea diversității, potrivit Ministerului Federal pentru Afaceri Familiei.

Lehmann va prelua postul ca parte a noului guvern de coaliție condus de cancelarul social-democrat Olaf Scholz.
 

Deputatul Verzilor a fost deja purtător de cuvânt al partidului pe problemele LGBT+ în Bundestag-ul Germaniei între 2018 și 2021. Circumscripția sa din Köln găzduiește, de asemenea, una dintre cele mai mari comunități LGBT+ din țară.

„Protecția persoanelor din cauza identității lor sexuale și de gen trebuie să fie garantată în Legea fundamentală”, a declarat el după numire.

„Toată lumea ar trebui să poată trăi liber, în siguranță și cu drepturi egale”, a adăugat Lehmann.

Noua poziție de delegat ministerial a fost salutată de o serie de grupuri LGBT+ din Germania, inclusiv Asociația Lesbienelor și Gay (LSVD).

Două femei transgender — Tessa Ganserer și Nyke Slawik — au fost alese ca deputate în cel mai divers parlament al Germaniei de până acum, după alegerile din septembrie anul trecut, notează euronews.com.

www.romaniatv.net