Știri externe Articole Semnele vremurilor Mapamond Creștin

Profesoară de la Universitatea Rhode Island condamnată pentru că a criticat mișcarea trans

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Profesoară de la Universitatea Rhode Island condamnată pentru că a criticat mișcarea trans
O profesoară a Universității din Rhode Island este condamnată pentru ceea ce a fost considerat drept „perspective anti-transgender” deoarece a afirmat, printre altele, că oamenii nu se pot naște într-un corp greșit.

Într-un eseu publicat în 4W luna trecută, o „publicație pentru femei suprimate, feministe curajoase și gânditoare neortodoxe”, Donna Hughes, o pionieră în studiul academic al traficului de persoane, realizând numeroase studii despre femeile abuzate, a descris lumile fantastice care există de ambele părți ale culoarului politic din Statele Unite.

În timp ce mulți dintre cei de stânga îi acuză rapid pe cei din dreapta că acceptă teoriile conspirației, Hughes a subliniat în piesa sa intitulată „Lumile fantastice pe dreapta și stânga politică: credințele QAnon și trans-sexuale” că „știrile false sunt dăunătoare, iar credințele politizate duc la un prejudiciu real și nu sunt doar un fenomen de dreapta".

„Stânga politică americană se scufundă din ce în ce mai mult cu capul în propria lor lume a minciunilor și a fanteziei și, spre deosebire de lumea imaginară din QAnon, copiii adevărați devin victime reale.

"Fantezia trans-sexuală, convingerea că o persoană își poate schimba sexul, fie de la bărbat la femeie, fie de la femeie la bărbat, se răspândește în mare măsură fără îndoială în stânga politică."

Într-un e-mail către The Christian Post, Hughes a spus că mișcarea pentru identitatea de gen este autoritară și că reacția feroce la orice critică a acesteia face parte din strategia de a închide orice discuție despre subiect. Ea a menționat, de asemenea, că a primit declarații de susținere de la persoane care identifică trans care sunt fericite trăind ca transgender, dar recunosc că nu își pot schimba sexul.

"Un sentiment de furie este generat față de cei cu „privilegiu", un concept foarte alunecos, neexact, astfel încât să poată fi aplicat oricui. Același lucru se întâlnește și în cazul acuzațiilor de rasism”, a spus Hughes.

„Există o sumă imensă de bani în spatele mișcării transgender. Ei își folosesc banii pentru a influența instituții mari, precum centre medicale, farmacii, școli și grupuri pentru drepturile omului. Oamenii se referă la aceasta drept captură instituțională. Este un proces corupt de a deveni mari donatori pentru instituții, de obicei cu mulți bani, care vin să dicteze gândirea.”

Ca răspuns la articolul său, Universitatea din Rhode Island a publicat o declarație în care spunea că „nu susține declarațiile și publicațiile profesorului Donna Hughes care susțin perspective anti-transgender și recunosc că un astfel de discurs poate provoca durere și disconfort pentru mulți indivizi transgender”.

Declarația nu a făcut parte dintr-un comunicat de presă sau într-un e-mail adresat studenților, ci a fost postată pe site-ul universității și a menționat că școala este angajată „drepturilor transgender și nevoia de a elimina toate formele de discriminare și violență destinate persoanelor transgender și Comunității LGBTQIA +. ”

Deși recunoaște „dreptul general la libertatea academică” a lui Hughes, declarația a susținut că această libertate și libertatea de exprimare în temeiul primului amendament „nu sunt totuși nelimitate și ar trebui exercitate în mod responsabil, ținând seama de celelalte obligații ale membrilor facultății obligațiile lor față de studenții universității și comunitatea universitară.”

La întrebarea CP de ce administrațiile universitare par să ezite să apere drepturile de liberă exprimare ale personalului lor care critică această mișcare, ea a răspuns că universitățile nu mai predau despre principiile democrației, cu excepția claselor specializate.

„Administratorii sunt speriați de agresori. Se grăbesc să facă față oricăror plângeri. Se tem că, dacă nu par a fi suficient de progresiști, vor fi atacați. Pe Twitter, unii dintre activiști au spus că mă vor doborî și, dacă Departamentul pentru Studii de Gen și Femei nu i-ar sprijini, ar ataca și departamentul”, a spus ea.

Mulți oameni nu știu despre natura experimentală a medicalizării de gen, a adăugat ea, pe care a detaliat-o și în eseul ei din 4W.

„Un simplu membru al publicului crede probabil că bărbații devin transgender începând să poarte îmbrăcăminte și machiaj feminin, în timp ce femeile își tund părul scurt și poartă haine masculine. Puțini știu despre medicamentele care blochează pubertatea și despre hormonii sexuali încrucișați care sterilizează în mod eficient adolescenții. Nu știu că schimbările pe care le cauzează, în special fetelor, sunt ireversibile. Nu știu despre fetele care primesc mastectomii duble ”, a declarat Hughes pentru CP.

Operațiile cosmetice de gen care se fac femeilor sunt deghizate cu eufemisme, a adăugat ea, și felurile în care genul a devenit medicalizat „sunt forme de sterilizare, dar nimeni nu vorbește despre asta”.

„Face parte din fantezia că schimbările sexuale se întâmplă„ magic”, a adăugat Hughes.

Ideologia care însoțește fenomenul contemporan al unei „identități de gen” autodeclarate este un atac împotriva drepturilor bazate pe sex ale femeilor, câștigate cu greu, a scris Hughes luna trecută, iar „categoria biologică a sexului, în special a sexului femeilor, este distrusă."

Ordinul executiv al președintelui Joe Biden din data de 20 ianuarie care încorporează identitatea de gen în dreptul administrativ federal, a spus ea, „zboară în fața raționalității și adevărului”.

Vorbind despre „ororile hormonale și chirurgicale”, tinerii sunt încurajați să urmărească „dez-sexul” lor, iar pe companiile farmaceutice, instituțiile medicale și medicii care profită de aceste proceduri, Hughes le-a comparat cu mișcarea de eugenie, unde anumite grupuri de oamenii erau considerați incapabili să se reproducă și apoi sterilizați cu forța.

Hughes a declarat pentru Boston Globe că are dreptul de a vorbi despre chestiuni de interes public în calitate de cetățean.
„Este trist că am ajuns la un punct în societate în care problemele dificile nu pot fi discutate în mod liber și deschis fără a recurge la atacuri personale și a solicita cenzură”, a spus ea.