Articole Mapamond Creștin

Starul din "Reacher" are un mesaj pentru creștini

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Starul din

'Mi se pare amuzant cum o mulțime de oameni mă critică, presupuși creștini în special, mă critică pentru că l-am jucat pe Reacher', a spus actorul Alan Ritchson. Pentru cei care nu știu cine este Alan Michael Ritchson, am să vă las un scurt biografic al lui (care poate fi accesat în limba engleză pe link-ul de pe numele lui). El este un actor american, născut la 28 noiembrie 1982 în Grand Forks, Dakota de Nord, SUA. Și-a făcut debutul actoricesc în rolul lui Aquaman / Arthur Curry în serialul de supereroi Smallville (2005-2010) de pe The CW, unde a apărut ca invitat între sezoanele al cincilea și al zecelea. Ritchson s-a făcut remarcat și mai mult pentru că a jucat în sitcomul de televiziune Spike TV Blue Mountain State (2010-2012), rol pe care l-a reluat în continuarea filmului din 2016. De asemenea, a fost capul de afiș al serialului de acțiune SyFy Blood Drive (2017) și a revenit la televiziunea de supereroi în rolul lui Hank Hall / Hawk în serialul DC Universe / HBO Max Titans din 2018 până în 2021. În 2022, a început să portretizeze personajul principal în serialul Amazon Prime Video Reacher. Ritchson a apărut, de asemenea, în filme precum The Hunger Games: Catching Fire (2013), Teenage Mutant Ninja Turtles (2014) și continuarea acestuia Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows (2016). Este căsătorit cu Catherine Ritchson și au trei copii.

Poți fi creștin și să joci un personaj păcătos la televizor?
Alan Ritchson, starul serialului "Reacher", spune că se poate, cu siguranță, și este nemulțumit de "presupușii creștini" care au o problemă cu asumarea de către el a unui rol "ambiguu din punct de vedere moral".

"Mi se pare amuzant cum o mulțime de oameni mă critică, mai ales presupuși creștini, mă critică pentru că îl joc pe Reacher. Ca și cum singura televiziune care ar trebui să existe este să vezi oameni care își încrucișează mâinile în tăcere în banca unei biserici. Adică, ce fel de povești ar trebui să spunem?", a declarat Ritchson într-un videoclip postat pe YouTube pe 7 ianuarie (vi-l redau mai jos).

Religia lui Alan Ritchson
Adresându-se creștinilor, Ritchson s-a adresat propriului său public.

Actorul în vârstă de 41 de ani se identifică drept creștin și împărtășește informații despre credința sa pe rețelele de socializare și în interviuri.

În august, Ritchson a postat un videoclip pe Instagram în care a criticat un satanist pentru că și-a bătut joc de puterea rugăciunii.

"Scopul rugăciunii este de a construi o relație cu această divinitate atotputernică și atotștiutoare care dorește să intervină în viețile noastre", a spus el, potrivit Movie Guide. "Eu mă rog tot timpul ca Dumnezeu să intervină în viața mea într-un mod care să alinieze calea pe care merg cu voința lui".

Ritchson va apărea în viitorul film bazat pe credință "Ordinary Angels" (Îngeri obișnuiți), alături de Hilary Swank.

În timpul unui eveniment din aprilie 2023 cu distribuția din "Ordinary Angels", Ritchson a descris divertismentul religios ca fiind o formă de evanghelizare, potrivit Christian Headlines.

"Dacă acolo se află amvonul pentru oamenii care în mod normal nu ar pune piciorul într-o biserică, atunci aceasta este încă o modalitate excelentă de a purta această conversație", a spus el. "Contează ca aceste filme să fie susținute".

Despre ce este vorba în 'Reacher'?
"Reacher" este un proiect foarte diferit de "Îngeri obișnuiți". Serialul Amazon Prime Video, care se bazează pe o serie de cărți scrise de Lee Child, urmărește un maior pensionat din armată în timp ce rătăcește fără țintă prin țară și, inevitabil, se împiedică în probleme.

Ritchson interpretează personajul titular, Jack Reacher, care este foarte înalt, foarte bine făcut și foarte dispus să lovească pe oricine se pune cu el.

În primele cinci minute ale primului episod al celui de-al doilea sezon, el întrerupe un jaf de mașină, smulgând arma din mâna infractorului și apoi lovindu-l cu capul de mașină până când acesta rămâne inconștient la pământ.

Este Jack Reacher un tip bun?
În videoclipul din 7 ianuarie, Ritchson răspunde la îngrijorările exprimate de unii dintre telespectatorii creștini ai serialului cu privire la caracterul lui Jack Reacher. El încearcă să explice de ce se simte confortabil în interpretarea unui personaj ambiguu din punct de vedere moral.

"Dumnezeu nu se teme deloc să spună povestea despre cine este El prin personaje mai puțin ambigue din punct de vedere moral, prin răul pur uneori. ... Cred că este de râs când oamenii mă critică pentru că joc personaje care nu sunt sfinte", a spus Ritchson.

El a adăugat că "Reacher" îi poate face pe oameni să se gândească și să vorbească despre credință, la fel cum o poate face divertismentul religios.

"Cred că putem începe conversații și putem ajunge la oameni prin aceste mijloace într-un mod în care cred că Dumnezeu se bucură", a spus el.

Serinda Swan, de la stânga, Alan Ritchson, Shaun Sipos și Maria Sten pozează pentru un portret de promovare a serialului de televiziune "Reacher", marți, 12 decembrie 2023, la Toronto. Arthur Mola, Invision via Associated Press

În ce alte filme a mai jucat Alan Ritchson?
Așa cum spuneam și în introducerea acestui material, pe lângă sezoanele unu și doi din "Reacher", Ritchson a mai apărut în "Fast X", "The Hunger Games: Catching Fire" și "Teenage Mutant Ninja Turtles", potrivit IMDB.

"Ordinary Angeles" (Îngeri obișnuiți) este așteptat să fie lansat pe 23 februarie 2024.

Notă. Acest material a fost scris pe 13 ianuarie 2023 de Kelsey Dallas în site-ul Deseret News (de unde a fost preluat)

 

www.crestinismtrait.blogspot.com