Articole Devoționale / Motivaționale

Tony Berbece ◉ Alina - Lăcrămioara…

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Tony Berbece ◉ Alina - Lăcrămioara…
Am predicat despre cum Hristos îți poate schimba destinul și numele, de exemplu dintr-un Neftali, care înseamnă “a lupta cu Dumnezeu” contra oamenilor, Iacov i-a schimbat sensul și i-a spus că el va fi un om al cuvintelor frumoase și nu al scandalului, cum l-a numit mama lui. După slujbă a venit la mine o doamnă și mi-a spus că a trecut de două ori prin cancer, că a luptat cu o semipareză, care a lăsat urmări, că încă luptă cu un sistem imunitar deficitar și întotdeauna a crezut că toate aceste necazuri sunt din faptul că mama ei a numit-o “Lăcrămioara” și de aceea a avut o soartă a lacrimilor. Însă după predică a realizat pentru prima dată că primul ei nume vine de la alinare, de la verbul “a alina” și și-a dat seama că soarta ei este de a alina durerile altora și nu de a se plânge, indiferent de starea ei de sănătate.

Îmi spunea că adesea o sună doamne foarte bolnave si îi spun: “Te-am sunat pe tine că tu ne poți înțelege, pentru că ai trecut prin mai grele!” Iar astfel Alina alină lacrimile altora și e o dovadă că poți învinge cea mai fioroasă boală chiar de două ori, că poți fi frumoasă și zâmbitoare chiar dacă ai semipareză, că poți fi credincioasă indiferent cât de mult te-a făcut viața să plângi.

Mă gândeam la Iacov, care înseamnă mai pe direct “înșelătorul”, iar pe finalul vieții, în urma nenumăratelor pierderi si suferinței, Iacov a devenit dintr-un om care fura binecuvântări, un om care dădea binecuvântări tuturor celor din jur. Vorba lui la bătrânețe era: “Vino să te binecuvântez!” Când l-a întâlnit pe Faraon, cel mai bogat om din lume, Iacov avea ceva mai de valoare decât toate comorile acestuia, avea binecuvântări. Oricât de bogat si mare ar fi cineva tot are nevoie de o vorbă bună, de o rostire plină de bunătate care să-i hrănească sufletul. Am învățat astfel că oamenii cei mai zdrobiți în viață sunt de fapt oamenii care aduc cea mai mare binecuvântare și alinare pe pământ. Fă din zdrobirea ta o alinare pentru alții, astfel vei da un scop suferinței și vei uita de lacrimile tale. Pentru că va veni o zi în care vei fi răsplătit pentru fiecare lacrimă vărsată de ochii tăi și ștearsă din ochii altora.

Fii binecuvântat/ă cu sănătate, cu finanțe, cu planuri împlinite, cu soțul sau soția pe care ți-l/ți-o dorești, fii binecuvântat/ă cu copilul pe care-l aștepți, fii binecuvântat/ă cu locul de muncă pe care îl cauti, cu casa pe care o dorești, cu porți deschise înaintea oamenilor și așa cum a spus Iacov: binecuvântările tale să se înalțe până în vârful dealurilor veșnice (Genesa 49:26).

Cu prețuire,
Toni Berbece