Articole

Tony Berbece ◉ Hristos acuzat de “discurs al urii”…

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Tony Berbece ◉ Hristos acuzat de “discurs al urii”…
Când spui păcatului pe nume sar o mulțime de creștini cu replica: “Hristos ne-a învățat să iubim, să nu judecăm, El a stat cu vameșii și cu prostituatele la masă.” Asta este tot ce știți despre Hristos? Hristos a venit la cei ce au nevoie de doctor, însă doctorul nu doar te salută si vorbește cu tine, ci îți dă și un tratament. Dacă nu iei tratamentul degeaba ai vorbit cu doctorul. Hristos nu a aprobat niciodată niciun păcat prin faptul că a stat cu păcătoșii la masă, ci dacă citești Evangheliile te va înfiora modul direct in care Hristos condamnă păcatul, dar iubește păcătosul.

De exemplu Hristos a scăpat o prostituată de condamnarea la moarte, i-a alungat pârâșii, trezindu-le cugetele și făcându-i să se simtă păcătoși cum erau, însă iată ce i-a zis femeii: “Femeie, unde sunt aceia, acuzatorii tăi? Nimeni nu te-a condamnat? Iar ea a spus: Nimeni, Doamne. Și Isus i-a spus: Nici eu nu te condamn; du-te și nu mai păcătui (Ioan 8:10-11).” Ce ar fi fost ca acea femeie să țipe la Hristos să o lase în pace cu morala Lui, că știe ea mai bine ce e bine pentru ea?

Ce ar fi fost să îl acuze de “hatespeach” de “homofobie” si să-i zică replica asta românească: “parcă voi creștinii nu trebuia să judecați, ci să iubiți pe toată lumea?” Da, iubim pe toată lumea tocmai de aceea nu considerăm că cineva e destinat Iadului și că nu mai merită să i se vorbească despre Rai, ci îi vorbim de salvarea de păcat până în ultima clipă, cum a făcut Hristos, spunându-i să se pocăiască de faptele moarte.

De ce luptă Hristos așa de drastic cu păcatul? Pentru că, așa cum spunea Nicolae Steinhardt, păcatul înseamnă să îți construiești fericirea prin distrugerea semenilor, pe cârca semenilor si prin luarea sănătății, demnității și a fericirii aproapelui. Un curvar de exemplu va fura multe inimi, va băga in depresie multe minți, va distruge multe familii și va transmite multe boli incurabile pentru a-si satisface pofta. Ce este aceasta? Oare nu o nedreptate? Înțelegeți de ce urăște Hristos păcatul, dar iubește păcătosul si îl vrea curat? Nu de mult m-am rugat pentru un bărbat bolnav de cancer, iar in timpul rugăciunii am simțit o mare încărcătura de păcat peste el, am simțit că trebuie să își ceara iertare de la Hristos pentru că are păcate neregretate si neiertate. Când am întrebat ce a făcut, a zis că a distrus multe familii prin faptul că a ademenit femeie ușoare la minte si necredincioase soților lor. Acum “plătea” cu un cancer, însă degeaba ar fi plătit dacă nu ar fi găsit iertare în Hristos, practic cancerul l-a oprit să mai distrugă vieți, dar doar Jertfa lui Hristos îl poate salva pe el de consecințele păcatelor si de Iad. Înțelegi tu de ce păcatul este Dușmanul tău?

Cu prețuire,
Toni Berbece