Știri externe Articole Semnele vremurilor

Un angajat al PP avertizează că adolescenții care pretind că au altă identitate de gen sunt folosiți pentru a face bani

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Un angajat al PP avertizează că adolescenții care pretind că au altă identitate de gen sunt folosiți pentru a face bani
Un angajat de la Planned Parenthood atrage atenția împotriva practicilor organizației de dozare a hormonilor de tranziție de sex pentru adolescenții care se identifică drept transsexuali, în special fetele care trec printr-o perioadă dificilă.

Angajata, care a vorbit sub anonimat, a povestit într-un interviu acordat jurnalistei Abigail Shrier că a intrat într-un conflict moral cu ea însăși, din cauza volumului de tineri care intră în clinică și se identifică drept transsexuali, cu toate că ei dau semne de probleme emoționale și mintale. Ea și-a exprimat, de asemenea, o mare îngrijorare cu privire la viteza cu care le-au fost prescriși hormoni de tranziție de sex, cum ar fi testosteronul.

Tinerilor clienți li s-au prescris hormoni, aproape fără a fi examinați de alte probleme existente, iar supravegherea medicală a fost practic inexistentă, a susținut angajata.

Angajata de la Planned Parenthood, care a spus că susține cu totul drepturile pentru avort, a remarcat că avorturile au fost sursa principală de venit pentru clinici. Dar acum ea spune că „adolescenții care se identifică cu alt gen sunt folosiți pentru a face bani și sunt ținuți în sistem pentru viitoare vizite medicale, teste de sânge, pe când avortul este (sper) rezolvat dintr-o ședință.”

Shrier scrie articole de opinie pentru Wall Street Journal și este autoarea cărții, Ireversibile Damage: The Transgender Craze Seducing Our Daughters - un studiu de caz lansat anul trecut, care analizează, pentru prima dată în aproximativ 100 de ani de istorie a diagnozei, de ce marea majoritatea tinerilor diagnosticați cu disforie de gen sunt adolescente. Până de curând, această afecțiune extrem de rară a fost văzută aproape exclusiv la băieți.

Să vedem acum un furnizor de avort cum este implicat în afaceri de distribuire a hormonilor de tranziție pentru adolescenți, nu este o surpriză pentru susținătorii dreptului la viață, care atribuie acest progres unei agende distructive mult mai largi.

„Adepți ai unei culturi care omoară cu ușurință, Planned Parenthood, nu are nicio problemă să pună profitul înaintea oamenilor”, a declarat Mary Szoch, director al Center for Human Dignity din cadrul Family Research Council, printr-un e-mail trimis celor de la CP.

„De ani de zile au exploatat femei și au ucis copii nenăscuți de dragul de a face bani. Ei au negat adevărul științific cum că avortul pune capăt vieții unui copil nenăscut. Din acest motiv, nu ar trebui să mai șocheze pe nimeni că, din nou, Planned Parenthood este dispus să pună profitul înaintea oamenilor.”

Gigantul avortului a recunoscut că, dacă vor aduce adolescenți cărora să le facă tratamentul cu hormoni, ei vor continua să tot vină la clinica lor, și cu fiecare vizită, profiturile vor crește, a adăugat ea.

„Încă o dată, Planned Parenthood este dispus să nege adevăruri științifice - doar că de data aceasta, ei neagă faptul că un copil cu cromozomi XX este o fată, iar un copil cu cromozomi XY este un băiat. Nu este un efort prea mare pentru o organizație care face profit pe baza contestării că o ființă umană este o persoană care are, în mod inerent, dreptul la viață”, a spus Szoch.

„Planned Parenthood a început ca o organizație eugenică, mânată de profit, care a exploatat persoanele vulnerabile. Statutul lor actual, ca unul dintre cei mai mari furnizori de hormoni de tranziție pentru femeile care caută tranziția medicală de gen, este pur și simplu o dovadă că misiunea lor de a răspândi cultura morții nu s-a schimbat”, a reiterat ea.

În timp ce Shrier a fost în imposibilitatea de a obține cifre exacte cu privire la câștigul celor de la Planned Parenthood din vânzarea de hormoni de tranziție, medicamentele folosite în tratamentul lor, contribuie la profit, a subliniat aceasta. Organizația nu și-a ascuns susținerea față de cei care se identifică cu alt gen și chiar se laudă în public că sunt în topul celor care pot oferi aceste servicii.

Pe baza experiențelor ei, angajata de la Planned Parenthood a mai spus că multe fete au venit la clinică cu prietenii lor, iar cel puțin una-două fete veneau zilnic să-și ridice hormonii de tranziție.

Cu o singură excepție, ea a declarat că nu a văzut pe nimeni căruia să i se refuze accesul la hormonii de tranziție.

„Unul dintre băieții care a mărturisit că a fumat atât de multă marihuana încât și-a dublat estrogenul... Am ajuns să oprim terapia până când el a înțeles acest lucru - cred că acest caz a fost mai mult o consiliere împotriva consumului abuziv de substanțe sau ceva de genul acesta. Dar în afară de asta, nu am refuzat pe nimeni”, i-a spus ea lui Shrier.

Când a fost întrebată dacă personalul clinicii a avut vreodată rezerve cu privire la modul în care hormonii au fost prescriși fetelor și dacă acest lucru a fost cea mai bună decizie pentru problemele lor, angajata de la Planned Parenthood a răspuns: „Da. În fiecare zi.”
Ea a adăugat: „Ce vreau să spun este că acest lucru este ca o conversație între profesioniști. Știi, dăm din cap, facem lucrul acesta. Și apoi plecăm la sfârșitul zilei, pentru că nu putem purta o discuție cu conducerea sau cu directorii clinicii sau cu altcineva, întrucât aceste directive vin de mai sus.

Mărturia ei despre ușurința cu care unii tineri pot obține hormoni de tranziție se potrivește cu reportajul făcut de CP în trecut, în care o mamă de 57 de ani a mers sub acoperire într-una din clinicile Planned Parenthood din statul Washington, și a pretins a fi transgender, ca să i se dea o prescripție pentru testosteron fără să i se pună prea multe întrebări.

Cu săptămâni înainte ca această mamă să meargă sub acoperire drept o persoană cu disforie de gen care caută hormoni de tranziție, fiicei ei de 18 ani, care avea o întârziere în dezvoltare, cei de la Planned Parenthood i-au prescris testosteron.

„Am fost destul de sigură că medicii nu ar face acest lucru, având în vedere sănătatea mintală și problemele ei fizice, și cu un ușor handicap de învățare”, a spus mama pentru CP.

Conform modelului de informare pentru consimțământ al Planned Parenthood, tot ce este necesar pentru pacienții care vin în clinicile lor este ca aceștia să semneze un document în care să declare că înțeleg riscurile. Prin urmare, Planned Parenthood nu este răspunzător în fața legii pentru efectele dăunătoare și de durată.

În 2015, FDA a lansat o avertizare: „Prescripția de testosteron este aprobată numai pentru bărbații care au niveluri scăzute de testosteron, din cauza anumitor afecțiuni medicale. Beneficiul și siguranța acestor medicamente nu au fost stabilite pentru tratamentul nivelului scăzut de testosteron din cauza îmbătrânirii, chiar dacă simptomele unui om par legate de nivelul scăzut de testosteron.”

„FDA a concluzionat că există un posibil risc cardiovascular crescut asociat cu utilizarea de testosteron. ... Unele studii au raportat un risc crescut de atac de cord, accident vascular cerebral sau deces asociat cu tratamentul cu testosteron, în timp ce altele nu.”

În plus, reglementările federale solocită producătorilor de produse aprobate cu testosteron să efectueze studii clinice, pentru a observa dacă există vreun risc crescut de atac de cord sau accident vascular cerebral în rândul consumatorilor acestor produse.

Mamei din poveste a spus pentru CP că și ei i-a fost prescrisă aceeași doză de testosteron ca fiicei ei.

„Toată treaba asta te înnebunește, și nu știu ce se poate face în legătură cu asta”, a spus ea, adăugând că a alertat cinci organizații diferite cu privire la ceea ce face Planned Parenthood.

La momentul respectiv, CP a sunat clinica Planned Parenthood din partea de Nord-Vest a Pacificului și i-a întrebat despre efectele secundare ale hormonilor de tranziție, având în vedere literatura științifică care arată că cortexul prefrontal al creierului nu este pe deplin dezvoltat până în jurul vârstei de 25 de ani. Reprezentantul Planned Parenthood a spus că acestea sunt îngrijorări fără fond, iar dezvoltarea creierului nu este importantă pentru începerea unui tratament cu hormoni de tranziție de gen.