Puls misionar Mapamond Creștin

Vești de la familia Lețu, Mongolia

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Vești de la familia Lețu, Mongolia
„Când lucrez Eu, cine se poate împotrivi?” Isaia 43:13
Trăim vremuri tulburi, nesigure, dar în toate astea Domnul este același!
În ciuda schimbărilor „de peste noapte” din Mongolia și nu numai, Domnul lucrează! Oamenii aud Evanghelia și El ne dă noi perspective, noi contacte și relații, uși deschise și multe alte binecuvântări.
De curând, am discutat cu un afacerist credincios care vrea să deschidă un „Club de limbi străine” (engleză, coreeană, rusă) pentru tinerii din Baganuur care nu-și permit profesor. De asemenea, vrea să facă tabere pentru tineri și copii defavorizați sau/și cu dizabilități. Noi ne gândeam de ceva vreme la așa ceva și, la propunerea acestui frate, după ce am vorbit și cu frații din adunarea noastră, am hotărât să colaborăm. Acest frate are mult teren foarte bine amplasat lângă râu și vrea să îl folosească pentru tabere. Credem că o astfel de lucrare, un astfel de parteneriat, are nevoie de multă rugăciune, seriozitate și bineînțeles măsuri de precauție (contract prin notariat).
Această lucrare presupune următoarele: amplasarea a 5-10 iurte (cort mongol tradițional) pe acest teren. Într-o astfel de iurtă pot intra 4-5 paturi, o sobă cu plită, o măsuță și două dulapuri tip noptieră. Astfel echipate, pot fi folosite pentru tabere minim 1 lună/an (iulie, cea mai călduroasă lună din an, când se fac tabere școlare). Apoi, pentru alte 2-3 luni și ocazional iarna, pot fi folosite pentru turism, venitul fiind necesar susținerii cheltuielilor de tabere pentru copii, așa cum am scris mai sus.
Vă provocăm să luați parte la acest proiect pe care, prin harul Domnului, sperăm să îl punem în practică chiar în această vară (iunie-iulie).
O iurtă costă între 900€ și 1000€, în funcție de calitate (pentru sezonul rece e nevoie de un înveliș suplimentar). Mobila necesară: pat cu saltea 150€, sobă 20€. Pentru dulăpioare, masă, linoleum și lenjerii încă nu știm exact prețul, dar credem că o iurtă complet echipată va fi în jur de 1500€. Vom reveni cu detalii într-un mesaj viitor.
Desigur, în condițiile actuale (lockdown) nu putem decât să ne rugăm și să sperăm că vom reuși să punem câteva iurte și să facem câteva tabere. Dar știm că la Domnul toate lucrurile sunt posibile și El are totul sub control.
Deja suntem încurajați de Domnul în acest proiect printr-un frate și prieten drag care a donat 5000€.
Ca întotdeauna, mulțumim tuturor bisericilor, fraților, cunoscuților și necunoscuților (de noi, dar cunoscuți de Domnul) pentru fiecare încurajare, rugăciune și nu în ultimul rând pentru susținerea noastră aici.
Sunteți parte a tot ce Domnul a făcut, face și continuă să facă aici. El să răsplătească după bogățiile harului Său pe toți aceia care vor să participe financiar la acest proiect în contul nostru sau al Agenției Kairos. Vă rugăm să specificați „proiect iurte”.
Vă mulțumim în Numele Domnului anticipat, pe baza experiențelor anterioare.
 
                                                      Cu prețuire, în Hristos Domnul,
                                                                            Fam. Lețu-Dragomir Emil, Alina și copiii