Articole Opinii

Viorel Iuga ◉ Constatări din perioada pandemiei

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Viorel Iuga ◉ Constatări din perioada pandemiei
Sunt convins că alții ați constatat diferit. Privind în urmă, mai mult sau mai puțin documentat, am constatat că în perioada pandemiei:
 
I. ”Sistemul” nu și-a schimbat motivul. Pe parcursul acestei perioade s-au schimbat discursuri, metode, argumente, justificări, orare, ”specialiști”, legi, protocoale etc., dar s-a păstrat motivul: frica ce trebuie să ducă la obediența.
 
II. Virusul nu a ținut cont de nimeni. El nu s-a conformat presupunerilor specialiștilor și nici planurilor noastre. S-a răspândit cum a vrut sau mai bine zis cum i s-a permis.
 
III. Oamenii nu au reacționat ”programat”. Ei au reacționat diferit și la infectare, și la tratement, și la informații și la legi.
IV. Biserica nu a fost ce trebuia să fie. Chiar dacă motivate de slujitorii lor unele biserici au făcut tot ce au putut mai bine, în general vorbind, bisericile nu au fost sursa vizibilă de încurajare și de mângâiere.
 
V. Situația nu se va schimba curând. Având în vedere că cetățenii au acceptat controlul atât de ușor, ce motive ar avea liderii să o schimbe?
 
VI. Moartea nu și-a făcut de cap. La fel ca în fiecare an, au murit oameni, dar moartea nu fost mai aglomerată decât i s-a poruncit sau i s-a permis.
 
VII. Copiii lui Dumnezeu nu au pierdut. Cei care s-au încrezut în Dumnezeu și au continuat să urmeze învățăturile Sfintelor Scripturi au experimentat doar ceea ce a fost pregătit sau îngăduit pentru ei. Cei care nu s-au infectat știu că a fost vorba de protecția divină. Cei care s-au infectat au experimentat prezența și ajutorul lui Dumnezeu în suferință. Cei care s-au vindecat știu că a fost intervenția Lui. Cei care au plecat acasă știu că așa a fost cel mai bine. Cei care s-au temut, s-au compromis, s-au izolat sacrificând valori etc., au constatat că de planul lui Dumnezeu nu te poți ascunde și de pedeapsa Lui nu poți scăpa.
 
Constatările noastre pot fi diferite, dar concluzia noastră ar trebui să fie aceeași. Convinși că Biblia este ”Îndrumătorul” creștinului să alegem zilnic o trăire cu iubire și respect față de semeni, dar în totală ascultare de Dumnezeu.
 
Viorel Iuga