Articole

Adolescenții remarcabili care promovează abstinența

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Adolescenții remarcabili care promovează abstinența

Dacă multora dintre părinți nu le pasă de dezorientarea sexuală a copiilor lor ori sunt pasivi, unui număr tot mai mare de adolescenți le pasă. Sunt tinerii tot mai vociferi în spațiul virtual care resping pornografia, confuzia sexuală, elgibitismul și sexualizarea tineretului. Sunt numiți "puriteens", versiunea curentă a "puritanilor" Secolului XVII, care și ei promovau puritatea sexuală.

Un fenomen nou

Pe 14 iunie Rolling Stone a publicat un articol privind acest segment demografic în creștere al adolescenților. Ei sunt numiți "the zoom generation / generația zoom", ori "zoomers", copiii generației mileniale ("millenials") născuți între 1984 și 2004. [Link: www.rollingstone.com]

Puriteens au apărut peste noapte. Nimeni nu le cunoaște originea specifică, locul în care au apărut și cine a lansat această mișcare. Este însă o mișcare care a apărut relativ recent, în martie. Pare să fie o mișcare care a apărut pe Tik Tok și Twitter ca reacție la sexualizarea în creștere a acestor platforme. A apărut când cineva (exact cine nu se știe) a început să riposteze și să critice declinul moral promovat de adulți în spațiul virtual. Vocea inițială a devenit un bulgăre de zăpadă, iar apoi o avalanță care acum îneacă spațiul virtual. Rolling Stone este o publicație care promovează sexualitatea nenaturală. Autorul îi definește pe puriteens ca fiind "a theoretical type of extremely online youth that is incensed by any display of sexuality on the internet / o mișcare a adolescenților online care este foarte deranjată de prezența grafică a sexualității pe internet".

Acești tineri "are prone to calling out anyone they see falling short of their standards / rușinează pe toți cei care se comportă contrar standardul lor". Puriteens sunt considerați "mai conservatori" privind sexualitatea decât generația părinților lor. Ei se pronunță și împotriva "marșurilor diversității" pe care le desemnează ca fiind "deșanțate". Rolling Stone zice că acești tineri sunt împinși de la spate de un grup bine organizat care promovează, de fapt, "homofobia". Autorul e îngrijorat pentru că acțiunile adolescenților au influență și cauzează diviziuni chiar și în tineretul elgibitist. Șocant pentru autor este și un studiu recent publicat conform căruia doar 1% dintre "puriteens" s-ar simți "comfortabili" să întrețină relații sexuale la prima întâlnire cu prietena ori prietenul lor. Procentul acesta este de 27% la cei între 35 și 44 de ani.

Dacă Rolling Stone e dezamăgit, noi trebuie să ne bucurăm. Se discern semne pozitive pe orizont. Se simte o trezire morală în generația tânără. Asta trebuie să ne încurajeze pe toți și să ne determine și pe noi să luptăm împreună cu acești tineri pentru moralitate și normalitate în societate.

Alianța Familiilor din România