Articole

Aradon.ro: Festivitate atipică pe şantierul viitorului Liceu Baptist din Arad

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Aradon.ro: Festivitate atipică pe şantierul viitorului Liceu Baptist din Arad

Începutul noului an şcolar a fost diferit de festivităţile obişnuite, dar la fel de emoţionant.

Liceul Teologic Baptist „Alexa Popovici” a marcat, în avans, deschiderea anului şcolar, duminică, printr-o festivitate specială. Elevii liceului, dascălii, părinţi, bunici şi invitaţi ai şcolii au celebrat noul început pe terenul noului proiect de construcţie a Liceului Baptist, din Subcetate. Cu picioarele pe pământ, printre pietre şi pietricele, dar în compania ritmurilor muzicale de fanfară, cu toţii au participat la o festivitate atipică, încărcată de emoţie şi bucurie.

Cei prezenţi s-au putut convinge cu ochii lor că visul construirii Complexului Şcolar Baptist a început să prindă aripi. Şantierul a fost deschis, iar la începutul acestei luni au demarat şi primele lucrări: s-a realizat un drum de șantier și platforma pentru parcare și spălat roți; s-a realizat împrejmuirea (gardul) și poarta de acces; s-a montat panoul de identificare a șantierului; s-a realizat perna de balast (suportul pentru fundații) corp C3 şi C1. Proiectul baptiştilor arădeni prinde contur pe strada Cetății, nr.1, vizavi de fostul GI Motor. E vorba de o investiţie de aproximativ 7 milioane de euro care se va realiza etapizat, pe parcursul a 5 ani.

Două clase în containere

Până la finalizarea grandiosului proiect, Liceul Baptist îşi desfășoară activitatea educațională în patru locații distincte. Continuând trendul anilor precedenţi, numărul elevilor a crescut şi în acest an şcolar, impunând conducerii şcolii crearea a două clase noi. Odată cu aceasta, însă, a fost identificată problema lipsei de spaţiu.

Soluţia a venit de la Primărie care a achiziţionat şapte containere pentru amenajarea sălilor de clasă – o investiţie de aproximativ 30.000 de euro. În suprafaţă totală de 180 de metri pătraţi, containerele au fost montate în curtea liceului situat pe strada Ioan Suciu. O sală de clasă e formată din unirea a trei containere, iar un container a fost transformat în hol. Încăperile sunt dotate cu tot ce e nevoie – sistem de încălzire, climatizare, iluminat – şi oferă suficient spaţiu astfel încât cei 26-30 de elevi dintr-o clasă să poată fi aşezaţi „cu distanţare, fără probleme”.